Доминацията на Лудогорец достигна нови измерения с 4-а поредна титла


Доминацията на Лудогорец достигна нови измерения с 4-а поредна титла
Снимка: БГНЕС

2583 0

Доминацията на Лудогорец в българския футбол официално придоби нови измерения, след като възпитаниците на Георги Дерменджиев станаха шампиони на България за 4-и пореден път, превръщайки се в първия отбор след ЦСКА с повече от 3 поредни титли.

Титлата стана реалност днес, на 70-ата годишнина на отбора, след като "зеления звяр" повали с 4:1 Локомотив София и дори математически не може да загуби титлата.

Резултатът беше открит от Марселиньо (31), а 2 минути след отменен гол на Тодоров за 1:1 в 43' Кишада успокои своите с втори гол. В рамките на първите 11 минути на втората част мачът беше решен след голове отново на Кишада (48) и Мисиджан (56). Локомотив София отбеляза красив почетен гол чрез Даниел Генов в 66'.

Така два кръга преди края Лудогорец е недостижим на върха с актив от 62 точки - 11 повече от Локо (Сф) и Литекс, който е с мач по-малко.

Иначе днешната програма беше открита с изпълнения на Крисия и Десислава, която изпълни новия клубен химн, а Бойко Борисов лично откри новата трибуна "Моци".

Купонът в Разград продължава с местната звезда Джена и сръбската фолк икона Цеца Величкович.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След едночасовите празненства на "Лудогорец арена" стана време за футбол. Шампионите излязоха на терена пределно мотивирани и още в първите 15 минути имаха 3 много опасни положения. При две от тях чрез Кишада и Марселиньо Лудогорец можеше да поведе, но Митрев успя да спаси.

В 31' след редица пропуски дойде и радост за пълния стадион в Разград. Марселиньо проби отлично през центъра и изведе Мисиджан в наказателното поле, а холандецът върна на плеймейкъра пред малкия пеналт. Марселиньо нямаше проблем да се разпише и даде аванс на своите със 7-ия си гол срещу "железничарите".

До края на полувремето мачът беше решен от Кишада в добавената 1 минута. Отлична многоходова акция в "Зелено" се разви отдясно, където топката стигна до Абало. Той върна пред наказателното поле за Марселиньо, който с едно докосване пусна за Кишада. Бразилецът майсторски се освободи и успя да реализира за 2:0.

Само минута по-рано обаче гол на Локомотив София беше отменен. Нескопосано изчистване на Терзиев остави топката в краката на Йордан Тодоров, който с топовен удар от 10 метра изравни. Попадението обаче беше отменено заради игра с ръка, която повторенията показаха, че е била и прилепена за тялото, и неумишлена - 2:0 за Лудогорец след 45 минути игра.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само за 10 минути двубоят беше лишен от смисъл, след като в 48' резултатът набъбна до 3:0. Страхотен пас на Абало стигна до Кишада, който проби в наказателното поле и успя да прониже Митрев.

В 56' разгромът за "железничарите" беше пълен. Отново Абало напредна отляво и даде остър пас за Мисиджан в наказателното поле. С прекрасно залъгващо движение крилото преодоля Митрев и на празна врата реализира - 4:0.

Все пак 10 минути по-късно "железничарите" успяха да вкарат почетен гол. Даниел Генов стреля брилянтно от пряк свободен удар, топката мина над стената и се озова в левия ъгъл на вратата, а Чворович дори не реагира.

Това беше и всичко по-интересно в мача, като след последния съдийски сигнал настана истинска фиеста в Разград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички