Дерменджиев пита: Какво още да направя, за да съм сигурен за поста си?


Дерменджиев пита: Какво още да направя, за да съм сигурен за поста си?

1143 0

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев е раздразнен от постоянните слухове за неговата смяна, въпреки че изведе своя тим до 4-а поредна титла в "А" група.

Освен че за пръв път спечели трофея като главен наставник, той вкара "орлите" в Шампионска лига, спечели шампионата с голяма разлика и взе Суперкупата на страната. Въпреки успехите обаче все още има много хора, които се съмняват в качествата му като старши-треньор.

"Какво трябва да направи един български треньор? Суперкупа, влизане в Шампионска лига, спечелване на 4 точки, преднина от 11 точки в България. Какво друго трябва да направи, за да е сигурен в поста си?

Опитаха се да направят интриги, това е повлияло, но на малък процент и отново доказва качеството на управление на Лудогорец. Не се притеснявам, дали ще бъда сменен. За мен работа ще има", убеден е шампионът начело на Лудогорец, който е убеден, че трябва да има уважение в треньорската професия.

"Като треньори би трябвало да се уважаваме и като говорим добре за нас ще започнат да ни ценят. Трябва в това отношение да бъде тази посока и мисля, че това е правилното. Малко са треньорите, които в нашия регион могат да имат такива постижения, каквито ги имам аз.

В България един треньор, който е влизал два пъти в груповата фаза на Лига Европа и е излизал от там, който има групова фаза на Шампионска лига...аз свалям шапка на Димитър Пенев, Никодимов, още много имена, те са постигнали много в българския футбол, Димитър Пенев е четвърти в света, той е треньор икона за България.

Аз съм работил с Люпко Петрович, много научих от него, разпитвал съм го много, много. За Балканите да го постигне това е много. Звезда и Стяуа имат такива постижения. Ицхак Шум, Михай Стойкица. Това са такива турнири, от които може да се извлече много. Работил съм с Херо, със Стойчо Младенов, от всеки съм взимал нещо. Това е много ценно за мен", заяви още по темата Дерменджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички