Деко успокои Разград: Лудогорец ще е новият шампион


Деко успокои Разград: Лудогорец ще е новият шампион
Снимка: Getty Images/Guliver

2668 0

Шампионът с "Левски" и Лудогорец Мирослав Иванов е убеден, че "орлите" отново ще триумфират с титлата. Разградчани изостават на три точки от водача в класирането ЦСКА, а в неделя посрещат "сините" в Разград. Двубоят е от 15,30 ч.

"Нямам представа как ще завърши мачът, защото този двубой винаги е непредсказуем - сподели Деко пред "България Днес." - Относно спада във формата на Лудогорец е трудно да дам коментар, защото не съм в отбора. За всички е видно, че това не е тимът, който знаем. Не играят, както сме свикнали да ги виждаме. Но затова си имат треньор. Той трябва да вземе съответните мерки и да промени това", коментира Деко.

"Лудогорец ще стане шампион. Просто те са най-добрият отбор в България. Имат готов тим от 3 години. Само първите шест месеца в "А" група той се изграждаше, след това вече се надгражда. Футболистите също се подменят плавно. Добрата работа се вижда. Превъзхождат всички останали и като организация, и като футболисти. Имат няколко играчи, които са от много висока класа", допълва бившият им играч.

Според халфа двубоят в Разград ще даде ясна представа какво е нивото на "сините" в момента.

"За "Левски" ми е трудно да кажа в каква форма са, защото те имаха три мача с Хасково - обясни той. - Те не са мерило за "сините". Реално ще се види в какво състояние са утре. Нямам много впечатления от Стойчо Стоев. С него работихме само две седмици заедно. Щом в "Левски" са го взели, значи са преценили, че той е точният човек, който ще им свърши работа".

"По принцип в "Левски" трябва да се спре със смяната на треньори през два месеца. На Стоев трябва да му се даде време, за да може да работи. И постоянното текучество на играчи също трябва да престане. Отбор не се гради за три месеца", категоричен е той.

Деко е участвал в доста мачове между двата отбора. Според него в тях винаги се получава здраво дерби.

"За мен всички мачове между двата отбора, в които съм играл, са незабравими - обяви Иванов. - Четири пъти излизах с екипа на Лудогорец срещу "Левски". Няма да забравя първия мач, когато току-що бяхме влезли в "А" група. Победихме с 2:0, а аз вкарах гол. След това спечелихме и още веднъж на "Герена" с 1:0. После паднахме с 0:1 в последната минута, когато ни вкара Станислав Ангелов. Въобще всички мачове между тези отбори са доста драматични. Имам и една победа с екипа на "Левски" - 1:0 в Разград, но аз не влязох в игра тогава", спомня си халфът.

"Нормално е тези мачове да са големи дербита. Лудогорец е най-добрият отбор в момента, а "Левски" е най-големият клуб в България. Разградчани практикуват открит и нападателен футбол, което е предпоставка за интересни мачове. "Левски" е институция и всеки иска да се надиграва с него."

Той сподели и своето мнение За скандала с Козмин Моци.

"Аз го познавам много добре. Две години сме играли заедно. Той е много добро момче. Но на терена е различно, там се преобразяваш. Аз също съм един човек в играта и съвсем друг в живота. Там излизаш и понякога прегаряш. Аз за наказанието какво да кажа? Има правилници. Предполагам, че са се съобразили с тях".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички