Дамбраускас след мача с Левски: Играем ли така - няма кой да ни бие


Дамбраускас след мача с Левски: Играем ли така - няма кой да ни бие
Снимка: Vladimir Stoyanov/ LAP.bg

1085 0

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас загатна, че трите точки са били най-важното нещо в неделния дуел срещу Левски. Литовецът отличи реакцията на своите футболисти след краха с ЦСКА за Купата на България.

Наставникът призна, че такова представяне от „орлите” ще е достатъчно за три точки срещу всички други български отбори.

„Мисля, че основната причина за победата днес е реакцията на отбора след загубата в сряда. За Лудогорец със сигурност е проблем да загуби два поредни мача. Мисля, че днес играчите ни си взеха поука от всичко това и реагираха добре. Изненадахме съперника с различна тактика. Днес за мен беше най-важно да спечелим, а не как ще играем. Смятам, че всеки футболист днес разбра как трябва да играе и какво се иска от него”, започна Дамбраускас.

„Доволен съм от отношението на моите играчи. Възстановихме позициите си, след като губехме топката, а това беше важно. Направихме това, което се иска от нас, а следващият мач чука на вратата. Всеки един мач е от решаващо значение. Искаме да играем добре, а не да печелим просто три точки. Бързо трябва да се пренастройм за следващия мач. Не говоря за това кое аз променям, а как се готвим и да се борим заедно. Важно е да се подготвяме в психологическо отношение. Имаме качество, но когато в различни моменти не се представим добре, то е психология”, продължи литовецът.

„Днес беше важно да се справим с пресата на Левски. Анализирахме ги добре. Техният отбор е млад и знаеха, че могат да „надушат кръв”, ако Лудогорец не е готов за този мач. Преодолявайки първата вълна на преса, беше ясно, че ще правим ситуации”, констатира треньорът на „орлите”.

„Трябва да играем със същото отношение в оставащите мачове, с увереност и с кураж. Не трябва да се страхуваме да поемаме рискове и да се борим един за друг. Днешното представяне е достатъчно за победи срещу всички съперници. Това, което трябва да направим, е да показваме отношение и когато имаме нагласата, винаги ще намираме начин да печелим”, загатна Дамбраускас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички