Дамбраускас: Не търсим отмъщение срещу Локо Пловдив


Дамбраускас: Не търсим отмъщение срещу Локо Пловдив
Снимка: https://ludogorets.com/

1866 0

Литовският треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди домакинството на Локомотив Пловдив в турнира за Купата на България. Младият специалист призна, че поражението от „черно-белите“ за Първа лига е била "катализатор на уроци", които в Лудогорец са си взели.

Дамбраускас призна, че ще направи ротации в състава си, а Кирил Десподов почти сигурно няма да играе, тъй като се възстановява от травмата получена срещу Арда, а и освен това вероятно ще получи почивка заради многото мачове. Треньорът смята, че крилото е "извадило късмет, че коляното му не е на парчета" след мача с тима от Кърджали.

„Да, отново играем с Локомотив Пловдив в кратък период от време. Наистина те са отбор, с който се познаваме, но като цяло всеки мач е нов сам по себе си. Винаги малко по-лесно да играеш срещу противник, с който си играл. Винаги може да изненадаш противника с тактика и план на играта. Ние може да ги изненадаме с дълбочина на състав и ротациите. Мачовете, в които сме научили нещо за мен, са най-важни. В мача с Локомотив за първенство видяхме много неща, които не бяха добре и ги подобрихме. Тези грешки в дефанзивен план ни разкриха много неща като причина за загубата. Ние се учим най-добре по този начин. Научихме си уроците срещу Локомотив, Берое и Царско село. В мача с ЦСКА изчистихме много неща в защита“, започна Дамбраускас

„Не мога да кажа, че съм треньор, който разчита на емоционални решения. Не съм пристрастен и не ми влияе резултатът. Трябва да мислим рационално, а емоционалността оставяме на феновете и журналистите. Трябва да изключим думата „отмъщение“, когато мислим за Локомотив. Трябва да се подготвим като отделен мач. Трябва да сме концентрирани и да изпълняваме нашите планове“, каза треньорът.

„От последния мач имахме няколко контузии, някои играчи са с удари. Много неща са причини за ротациите, които бихме направили. Не разделям отбора на титуляри и резерви. Имам повече от 20 играчи, от които съм доволен. Трябва да избера 11 и да направя 5 смени. Всеки мач няколко играчи трябва да са извън групата. Те не са по-лоши от останалите, но се преценяват различни неща. Бих дал шанс на играчи да се представят по най-добрия начин срещу двукратния носител на Купата на България. Вандерсон беше ключов играч в последния мач. Всеки треньор в България бил щастлив да има такъв жокер. Все още вярвам в това, че бе малко позитивно нещо, което трябваше да се случи за него след дългата контузия и тежката загуба в неговото семейство. Тепърва ще видите най-доброто от него“, допълни още треньорът на шампионите.

„За Кирил Десподов е късмет, че коляното му не е на парчета. Това, което видяхме много ни напомни на контузията на Антон Недялков. Десподов тренира индивидуално, чувства се добре. Трябва да помислим и да го предпазим“, завърши Валдас Дамбраускас. А какво коментира новият футболист в Лудогорец, може да видите в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички