ЦСКА 1948 и Лудогорец си размениха куп попадения, но не успяха да се победят пред Младен Кръстаич


ЦСКА 1948 и Лудогорец си размениха куп попадения, но не успяха да се победят пред Младен Кръстаич
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7294 0

ЦСКА 1948 и Лудогорец не успяха да се победят в първото дерби от третия кръг на Първа лига. Двата тима си размениха по два гола, като срещата бе равностойна през цялото време, а възпитаниците на Пенев и Шимунджа се надиграваха на високо ниво в двубоя.

През първото полувреме дошлият на стадиона в Бистрица нов селекционер на България Младен Кръстаич успя да види само едно попадение, като то падна в самия край на частта. То бе дело на Каули, който с доза късмет успя да мушне топката във вратата на Даниел Наумов. "Зелените" надиграваха съперника си през цялата част, но видимо пестяха сили и не успяха да покажат нещо невероятно.

Попадението не повлия по отрицателен начин на възпитаниците на Любослав Пенев и те продължиха да търсят нещо от срещата и през втората част. Двата тима продължиха да си разменят опасни атаки и положения, но драмата започна в последните двадесетина минути от срещата.

Първо от ЦСКА 1948 успяха да осъществят бърз обрат в рамките на три минути в 72-та и 75-тата минута, а в последствие появилият се от скамейката Текпетей върна ремито за щастие на неутралните привърженици.

Футболистите търсиха победно попадение буквално до последната секунда, но късметът повече не се усмихна на нито един от двата клуба.

Първо полувреме:

Първият любопитен момент в срещата дойде около третата минута, когато играч на домакините допусна ужасяваща грешка на 20-на метра от вратата на ЦСКА 1948. "Зелените" развиха атака, която в последствие се превърна в корнер.  

Именно при неговото изпълнение "орлите" отправиха опасен удар в долния десен ъгъл, който бе хладнокръвно избит от Наумов.

Първата смяна в срещата идва в едва 20-ата минута, тъй като Джонатан от домакините получи контузия. На негово място влиза бившият играч на ЦСКА Ангел Лясков.

Около 28-ата минута възпитаниците на Любослав Пенев развиха чудесна атака по левия фланг, но се стигна само до корнер. Въпреки това тя включи чудесни подавания, а Енрике Рафаел запази топката в рамките на игрището по ефектен начин. Именно той имаше претенции за дузпа малко по-рано. 

Гостите отговориха с неточен удар на Спас Делев и още една по-открояваща атака, но и тя не се превърна в нещо повече. 

Гол! Шампионите развиха постепенна атака в последните секунди от добавеното време на първата част. "Зелените" направиха двойно подаване на границата на наказателното поле, което изведе Каули на голова позиция.

Той се сблъска с няколко противникови играчи, но успя да бутне топката в мрежата на Наумов. Напречната греда също изигра роля за попадението, тъй като кълбото се отклони от него. 0:1!

Второ полувреме:

Първите десет минути от втората част минават равностойно, като домакините не са се отказали от идеята да вземат нещото от срещата. Въпреки това "орлите" са по-активни, като отправиха два удара, докато за "червените" през второто полувреме липсват. 

В 60-тата минута атака на ЦСКА 1948 приключи с подаване към Ивайло Чочев, който засече в наказателното поле, но кълбото бе избито от играч встрани. 

Гол! Домакините изравняват резултата в 72'. "Червените" получиха право на изпълнение на фаул около наказателното поле. С изпълнението се нагърби Александър Колев, топката се плъзна под "зелената" стена, но стражът изби. 

Последва удар на Георги Русев в гредата, обаче Ивайло Чочев бе на точното място и добави в противниковата врата! 1:1!

Гол! ЦСКА 1948 удря за втори път за секунди! "Червените" успяха да създадат чудесна контраатака по левия фланг, като Ангел Лясков се впусна и в точния момент пусне извеждащо подаване към Георги Русев.

Вторият бе настигнат от отбраната на гостите, но успя да пусне топката покрай Слуга! 2:1!

Гол! Текпетей успява да изравни резултата в 80-тата минута, само пет минути, след като се появи в играта. Той получи дълго подаване от половината на съотборниците си, но Лясков първо го изби. 

Ганаецът обаче стигна до кълбото и след само едно повеждане изпрати мощен удар от дистанция във вратата на Наумов! 2:2!

Преди и след четвъртото попадение Георги Русев имаше възможност да се разпише, но така и не съумяваше. В същото време и "орлите" продължават да търсят победен гол. 

Стартови състави:

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов, 15. Александър Александров, 22. Реян Даскалов, 24. Лазар Марин, 2. Джонатан, 18. Ивайло Чочев, 6. Карлос Охене, 48. Октавио, 17. Енрике Рафаел, 7. Марио Топузов, 9. Александър Колев

Лудогорец: 12. Симон Слуга, 3. Антон Недялков, 32. Игор Пластун, 24. Оливие Вердон, 4. Сисиньо, 7. Алекс Сантана, 82. Иван Йорданов, 95. Каули, 11. Кирил Десподов, 90. Спас Делев, 10. Матиас Тисера

Преди мача:

Настоящите шампиони правят един от най-силните си стартове в началото на кампаниите, след като още преди третия кръг е на първа позиция с актив от два успеха и с пет вкарани гола, докато "зелената" мрежа е останала празна. 

Възпитаниците на Любослав Пенев също започват добре новия сезон, тъй като в първия кръг изненадаха Левски като домакини с 1:0, а след това направиха измъчено реми с Пирин в Благоевград. 

Отборите, предвождани от бившият национал на България, много често изненадват "орлите", но незабравима остава победата на Лудогорец от миналия юли с 4:0 над ЦСКА за Суперкупата на България. Тогава Пенев водеше "армейците" от "Българска армия", а тази загуба до голяма степен го лиши от поста му.

Междувременно Лудогорец продължава добрите резултати и в Европа, където се бори за ново участие в груповата фаза на Шампионска лига. "Зелените" за последно биха Шамрок Роувърс с 3:0, а реваншът е с броени дни в Ирландия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички