Черно море разпиля Лудогорец с 4:0 за рекорден успех в българския футбол (ВИДЕО)


Черно море разпиля Лудогорец с 4:0 за рекорден успех в българския футбол (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

6830 0

Черно море нанесе историческа загуба на Лудогорец в съперничеството между отборите . Тя идва в 19-ото гостуване на “орлите” на “Тича” и само седмица след официализирането на 13-ата титла за Дерменджиев и компания. Днес обаче възпитаниците на опитния специалист допускат за втори път поне три гола в рамките на броени дни.

В сряда Ботев Пловдив спечели Купата във финала срещу Лудогорец с 3:2, а днес последният бе разпилян с 0:4 насред Варна. Най-изразителен успех на този стадион и в това съперничество за “моряците” датираше от лятото на 2013 г., когато домакините спечелиха с 3:1.

Сега това се превърна в най-изразителния успех над "орлите" в българския футбол. Досега подобно постижение беше дело на ЦСКА с 4:1 под ръководството на Любослав Пенев през пролетта на 2021 г. Сега разградчани бяха в серия от 15 срещи без загуба в Първа лига. Последната беше нанесена от Славия през ноември с 3:2 в Разград.

Фиаското за шампионите бе най-вече след почивката. През първото полувреме Калкан откри в 43', а след това последваха безответни попадения на Димов (67'), Уеслен (82') и Живко Атанасов в добавеното време. 

Черно море наказа болезнено

Така младият Пламен Пепеляшев няма да иска да си спомня за официалния си дебют в 33-ия кръг срещу Черно море. Това е 11-а поредна победа за Черно море у дома, а само през пролетта на "Тича" бяха победени ЦСКА, Левски и Лудогорец. 

Първо полувреме

По-малко от 10 минути отнеха на домакините да създадат първото по-опасно положение пред една от двете врати. То бе дело на Калкан, оказал се на края на ниското центриране на Панайотов. 

Руменецът посегна да засече кълбото, но ситуацията беше сложна и дебютантът Пепеляшев прибра топката в свое владение. 

След още толкова изминало време Спас Делев изскочи на стрелкова позиция и пробва рефлекса на Дюлгеров, но... от засада. 

Преди 30-ата минута Рик Джонатан напредна отляво и отправи първия точен удар от близка дистанция. Той стори същото след 120 секунди, но ситуацията бе много по-лесна за Дюлгеров.  

При заключителните пет минути на първото полувреме се стигна до голям куриоз. Спас Делев напредваше по десния фланг, но в същия момент страничният съдия не прецеи ситуацията и с рамо спря опитния футболист. 

ГОЛ! В 43' Калкан се оказа по-точен от миналия си опит и откри резултата. Руменецът засече топката след центриране на Алварес от десния фланг и наказа Пепеляшев - 1:0!

Второ полувреме

В 52' Чочев се добра до кълбото на границата на наказателното поле, но го изпрати високо над напречната греда с първото си докосване.

ГОЛ! В 67-ата минута Черно море удвои преднината си. Домакините получиха правото да изпълнят корнер и след две спечелени въздушни единоборства капитанът Даниел Димов вкара за 2:0.

ГОЛ! Уеслен Жуниор направи страхотно включване в двубоя (82'), след като се появи на терена и с първите си докосвания наказа съперника. 

ГОЛ! В добавеното време домакините оформиха 4:0 след точен удар от близка дистанция на Живко Атанасов. 

Стартови състави

Черно море: Дюлгеров, Дробаров, Атанасов, Панов, Хил, Димов, Гарсия, Калкан, Илиев, Панайотов, Иса

Лудогорец: Пепеляшев, Алмейда, Рик Джонатан, Гонсалвеш, Тисера, Групер, Гомес, Чочев, Вердон, Неделев, Делев

Преди мача

Голямата цел пред Илиев и компания логично остават сребърните медали, тъй като бронзовите ще значат бараж за евроквота срещу седмия. Квотите претърпяха промяна, след като Ботев Пловдив триумфира в турнира за Купатa на България.  

По-рано през сезона отборите си размениха по една домакинска победа - 1:0 във Варна и 3:1 в Разград. Преди година в последния кръг Лудогорец триумфира на "Тича" с 1:0 за 12-ата си титла.

В сряда "орлите" спориха с Ботев Пловдив за Купата и загубиха с 2:3, така че не изключено сега Дерменджиев да излезе с експериментален състав. За домакините пък най-голямата липса е на национала Виктор Попов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички