ЦСКА с мечтан триумф в Разград, скъси разликата с Лудогорец


ЦСКА с мечтан триумф в Разград, скъси разликата с Лудогорец
Снимка: БГНЕС

11252 0

ЦСКА-София победи Лудогорец с 2:1 в дербито на 15-ия кръг в Първа лига. По този начин "червените" скъсиха разликата на две точки и не позволиха на разградчани да се откъснат на върха. Отборът на Стамен Белчев стигна до пълен обрат, въпреки че 20 минути игра с човек по-малко.

През първата част двата отбора си размениха по една голова опасност, но без попадения. В началото на второто полувреме обаче Лудогорец откри резултата чрез Кампаняро. Само 10 минути по-късно чрез Каранга, "червените" се върнаха в мача. В 68' голмайсторът на ЦСКА си изкара втори жълт и съответно червен картон след нарушение срещу Моци. Това обаче не повлия на гостите и само 3 минути по-късно влезлият като резерва Меркадо сътвори обрат.

Първо полувреме

В началните минути домакините бяха по-активните, търсейки ранен гол. В 5' Мисиджан опита далечен изстрел, но далеч от целта. Първата опасна ситуация обаче бе за "червените", които направиха сериозен пропуск. В 7' Манолев напредна и подаде към Тиаго точно пред наказателното поле, но ударът му мина встрани от вратата.

След това положение отборът на Стамен Белчев поглеждаше все по-смело към вратата на българския шампион. В 11' Каранга получи отличен извеждащ пас, но Броун внимаваше и излезе напред, за да улови. "Орлите" продължиха да опитват предимно с далечни удари, като и Кампаняро прати топката в аут след опит от над 20 метра. 

В 30' Анисе опитна ефектно изпълнение чрез задна ножица, но топката мина над вратата. 5 минути по-късно българският шампион изпусна невероятен шанс да поведе в резултата.  Лукоки прати топката в наказателното поле, където Мисиджан на опразнена врата не успя да намери целта. 

Второ полувреме

Второто полувреме започна леко изнервено с няколко фаула от страна на двата отбора. При първата по-опасна атака, разградчани успяха да открият резултата. Марселиньо атакува отляво, пусна към Кампаняро, който не остави никакъв шанс на Черниаускас. 

ЦСКА обаче бързо реагира и се върна в срещата. В 59' Тиаго центрира в наказателното поле, където Каранга надскочи двама от Лудогорец и прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря.

В 68' голмайсторът на "червените" Каранга получи втори жълт картон, след като съдията видя нарушение срещу Моци. Въпреки че останаха с човек по-малко, влезлият като резерва Меркадо нанесе удар от границата на наказателното поле и сътвори пълен обрат.

В 82' Марселиньо не се възползва от шанса си да изравни резултата. Бразилецът насочи топката с глава, но вратарят на гостите изби. 

Стартови състави

Лудогорец: Броун, Натанаел, Сисиньо, Пластун, Моци, Дяков, Анисе, Кампаняро, Марселиньо, Лукоки, Мисиджан

ЦСКА-София: Черниаускас, Недялков, Бодуров, Пинто, Каранга, Кулма, Манолев, Малинов, Тиаго, Дюлгеров, Барт

Преди мача

Разликата между двата тима е 5 точки и при победа на разградчани ще се откъснат сериозно на върха. Зарядът преди двубоя е огромен, като дербито между зелени и червени не е само чисто футболно, но се измести много сериозно и извън спортно-техническия спектър.Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров има известни притеснения единствено около състоянието на десния бек Сисиньо, който се е оплакал от болки след мача с португалците, но по всяка вероятност ще е на линия. С проблеми е и Вандерсон. Потенциален заместник на Сисиньо е сънародникът му Лукас Саша. Димитров няма причина да изневери и на добре работещата постройка с Мисиджан на върха на атаката, стига кондиционното състояние на холандецо да го позволява. В противен случай нападението ще бъде водено от Кешеру. Херо има колебания относно това дали да включи Светослав Дяков сред 11-те.

Стамен Белчев също не предприема експерименти преди важни двубои, а днес няма да избяга от познатия офанзивен начин на игра на отбора. До последно треньорът на ЦСКА имаше колебания кого да пусне по левия фланг на атаката, като дилемата е между Меркадо и Кулма. За армейците аут е Чорбаджийски и неговият заместник Барт за първи път ще се изправи срещу бившия си отбор.  

При победа на "червените" , играчите ще получат сериозни финансови бонуси . Говори си, че силният човек на „Армията" е обещал по 5000 лева на всеки един титуляр, ако „червените", ако най-накрая успеят да превземат Разград. Това е рекордна премия, откакто това ръководство стъпи в Борисовата градина. До момента за битките с Лудогорец и Левски са били предлагани най-много по 4000 лева. Примерно за двете победи с по 3:0 над „сините” през пролетта на миналия сезон, „червените" титуляри прибраха по 3000 лева.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички