Стряскащо: ЦСКА е със само 2 сухи мрежи в 19 мача с Лудогорец


Стряскащо: ЦСКА е със само 2 сухи мрежи в 19 мача с Лудогорец
Снимка: cskasofia.net

1258 0

В неделя ЦСКА ще се изправи срещу Лудогорец за 20-и път, като 18 от тези двубои са за първенството, а 2 - за Купата на България. "Червените" играят изключително неуспешно срещу разградчани, а справка със статистиката показва, че в досегашните 19 сблъсъка са опазили мрежата си суха... само два пъти!

Първият случай датира от 11 април 2013 г., когато под ръководството на Милен Радуканов ЦСКА стига до 0:0 с разградчани на свой терен. Тогава под рамката е чехът Томаш Черни.

Другият случай е идентичен - 0:0 на "Армията", а датата е 9 май 2015 г. Тогава вратар е Анатоли Господинов, а треньор Любослав Пенев.

До този момент мрежата на ЦСКА срещу Лудогорец са пазили шестима. Литовецът Витаутас Черниаускас е на път в неделя да стане седмият различен вратар на "червените" в двубоите с този съперник, пише "Тема Спорт".

С най-много участия е Томаш Черни. Той има 6, в които е допуснал 8 гола. Играе 4 пъти за първенството и в двата мача за Купата през есента на 2012 г. Черни е под рамката при единствената победа на ЦСКА над Лудогорец в историята - 2:1 за Купата в Разград на 31 октомври 2012 г. Чехът пази и при тежкото поражение на "червените" в елита с 0:3 на 10 август 2013 г. в Разград.

Георги Китанов е втори по участия с 5 мача и общо 7 допуснати гола. Той бе вратар в последните 5 мача. В 2 от тях носеше пряка вина за попаденията - при 0:1 този сезон на 22 юли на "Армията" изпусна топката в краката на голмайстора Мисиджан. А при 1:1 на 20 май в Разград изрита лошо кълбото право към Дяков, който с удар почти от центъра го прати в опразнената врата.

Райс М'Боли с 4 мача и Якуб Дивиш с 2 са други двама, които не успяват да опазят суха мрежата на ЦСКА срещу Лудогорец. Единственият вратар на "червените", който не е допуснал гол от разградчани, е Анатоли Господинов, който пази само при 0:0 на 9 май 2015 г.

Латвиецът Максимс Уваренко пък инкасира 4 гола при единственото си участие - 0:4 в Разград на 4 април 2015 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички