Брилянтен Херо! Брилянтен Лудогорец! Първа българска победа в Португалия!


Брилянтен Херо! Брилянтен Лудогорец! Първа българска победа в Португалия!
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

7943 0

Най-добрият български отбор в последните 6 години Лудогорец за пореден път доказа статута си на такъв, след като записа историческа първа българска победа при гостуване в Португалия. Това стана в дъждовната четвъртък вечер в Брага, където "орлите" удариха с 2:0 местния Спортинг, с което възпитаниците на Димитър Димитров - Херо оглавиха група "C" на Лига Европа.

Българският тим изигра перфектен тактически двубой, в който Димитър Димитров - Херо отново изненада своя съперник, пускайки схема 3-4-3, с която да блокира силните крила на съперника. И това даде резултат в защита, докато в атака Лудогорец се възползва от шансовете си.

В 30' Козмин Моци засече центриране на Вандерсон след корнер и успя да се разпише, отбелязвайки втория си гол за сезона. През втората част Жоао Силва си вкара злощастен автогол, оформяйки крайното 0:2 в полза на българския тим, който се превърна в първия от нашата страна, който печели в гостуване в Португалия.

"Орлите" записаха втора поредна победа в Лига Европа, след като в предишния кръг шампионите нанесоха поражение с 2:1 на Хофенхайм. С актив от 7 точки Лудогорец поведе в групата, изпреварвайки днешния си съперник, който е с 6. Хофенхайм се завръща в битката, след като вече има 3 точки след успеха над Басакшехир.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2' съдията можеше да отсъди дузпа за Лудогорец. При удар с глава на Форстър играч на Брага игра с ръка, като ясно се видя движението на лакътя към топката. Сигнал обаче не последва, а Брага започна бърза контраатака, при която Паулиньо стреля, но право в защитник на гостите.

В 8' Паулиньо отбеляза гол, след като домакините разиграха заучено статично положение, а от фланга топката беше центрирана от Вукчевич към нападателя - точен удар във вратата, но попадението беше отменено заради спорна засада.

В 25' дойде време и за първия гол. Лудогорец разигра корнер с къс пас към Вандерсон, който центрира отлично в наказателното поле. Козмин Моци успя да изпревари Ферейра и с прекрасен удар с глава отбеляза първия гол в мача - 0:1 за "орлите".

Още в следващата атака след гола българският шампион отново можеше да вкара. Вандерсон се понесе през центъра и пробва удар по тревата от около 17 метра. Матеуш обаче със сетни усилия успя да избие.

Мачът определено се откри след попадението на Моци, а Хасан можеше да изравни в 30'. Той получи топката в наказателното поле, освободи се за стрелба, но в последния момент Пластун се хвърли в краката му и блокира.

До края на полувремето Лудогорец успя да удържи натиска на своя домакин и се оттегли на почивка със заслужен аванс от един гол.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с натиск на Брага. Лудогорец се отбраняваше отлично до 58', в която Франсерджиу надскочи Пластун и Моци и стреля с глава, но Ренан се намеси отлично и изби.

В 62' левият защитник на Брага се опита да върне топката към вратаря Матеус. Подаването обаче беше слабо, а Лукоки това и чакаше - набра скорост и успя да пресече подаването. От неудобен ъгъл той нанесе удар и уцели гредата, но Раул Силва сам довкара топката. На сантиметри от голлинията той се опита да изчисти с по-слабия си ляв крак, но уцели топката с външната част на бутонката си и я прати със странна парабола в собствената си врата - 0:2.

След като поведе с два гола, Лудогорец леко се отпусна и позволи на Брага да създаде няколко положения. За щастие, Ренан отрази няколко добри удара на Ферейра и Карлос и не позволи да се стигне до драматични финални минути.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Брага (4-3-3): Матеус – Жеферсон, Раул Силва, Ферейра, Гояно – Жоао Карлос, Франсерджио, Вукчевич – Хасан, Паулиньо, Есгайо

ЛУДОГОРЕЦ (3-4-3): Ренан; Пластун – Моци – Форстър; Сисиньо – Горалски – Анисе – Натанаел; Лукоки – Марселиньо - Вандерсон

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата отбора са единствените до момента, които не са губили в група C на Лига Европа. Лидер обаче е Брага, който спечели с 2:1 и срещу Хофенхайм, и срещу Истанбул Басакшехир. Лудогорец е с 4 пункта след равенство в Турция и паметен обрат срещу германската селекция.

Брага се слави с това, че е изключително труден за побеждаване домакин. Едиснтвеното поражение през сезона за Спортинг у дома дойде от Порто, когато "драконите" спечелиха с 0:1 в края на август. Оттогава насам португалският тим има само победи.

Лудогорец обаче отива в Португалия с мотивацията да спечели точка или три. Под ръководството на Димитър Димитров българският шампион показва много добра игра в защита и атакува много опасно на скорост, което може да се окаже решаващо срещу обичащия владението на топката тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички