Безяк донесе първа победа на Лудогорец в Испания


Безяк донесе първа победа на Лудогорец в Испания
Снимка: Иван Йочев

1550 0

Лудогорец бързо коригира слабата си игра от двубоя срещу Унион (Берлин) само преди няколко дни и днес стигна до обрат и 2:1 срещу коравия хърватски тим Риека.

Треньорът на "зелените" Георги Дерменджиев заложи на Владислав Стоянов под рамката на вратата, докато в отбрана бяха наредени Кайсара, Моци, Барт и Минев. Капитанът Светослав Дяков и Христо Златински оформиха двойка вътрешни халфове, а Мисиджан, Марселиньо и Абало започнаха в близост до централния нападател Жуниор Кишада. Както и се очакваше, на почивката и през втората част на терена се появи съвсем различен състав.

Още в 5' на двубоя Рика успя да открие резултата, но заради засада голът беше отменен. Все пак Лудогорец имаше инициативата в първите 20 минути, но Мисиджан и на два пъти Кишада пропуснаха отлични положения. Удар на бразилеца дори беше избит от голлинията.

В 29' Риека поведе в резултата. Хърватите изпълниха статично положение пред вратата на Стоянов, а Марко Весович с директен изстрел матира българския страж за 0:1.

Още в края на полувремето обаче Лудогорец стигна до равенството. Дани Абало бе фаулиран в пеналтерията на Риека, а зад топката застана Козмин Моци, който не сбърка от бялата точка и възстанови равенството за разградчани.

Крайното 2:1 в полза на родния шампион бе оформено в 50', когато Марселиньо спря топката за Роман Безяк, а словенецът изпрати кълбото в мрежата на хърватския тим.

Това беше първа победа за тима на Дерменджиев в Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички