Сашо Тодоров пита: Къде са ни половин милион лева за Анисе??


Сашо Тодоров пита: Къде са ни половин милион лева за Анисе??
Снимка: БГНЕС

1495 0

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров даде обширна пресконференция днес, на която говори за състоянието на "червените", както и за финансовото положение на тима.

Той нападна директно БФС, Ботев (Пловдив) и Лудогорец, а причина за това е трансферът на Абел Анисе.

"Основна тема на пресконфернцията днес ще бъде “случаят Анисе“. Многократните ни усилия и сигнали към БФС, както и към Ботев и Лудогорец, удрят на камък и нямаме никаква обратна връзка или съдействие.

На 26.6.2013 година Анисе е продаден от ЦСКА на Ботев за сумата от 70 000 евро, като в договора има клауза, която дава правото на 50% от последващ трансфер, а сумата трябва да влезе в ЦСКА. Сумата следва да бъде преведена по сметка на продавача, в случая ЦСКА, в срок от 14 дни. Знаете кога е сключен договора между Ботев и Лудогорец. Сумата по този трансфер е 500 000 евро, т.е. на ЦСКА се дължат 250 00 евро. Това е идентичен случай на договора, който имаме с Чочев и Етрополе. Ние дължим сума на Етрополе", разкри Тодоров по време на изложението си днес.

"Искам да попитам защо толкова се говори, че ЦСКА дължи на Етрополе, а никой не говори, че Ботев Пловдив дължи сума на ЦСКА. В договора пише, че сумата трябва да се преведе на фирма , която е собственост на Димитър Борисов, тогавашният собственик на ЦСКА. Тогава е сключен този договор, тъй като ЦСКА е имал задължения към тази фирма. Всички тези задължения свързани с бившите собственици Иво Борисов и Димитър Димитров отпадат за ЦСКА. В такъв случай, тази сума трябва да бъде преведена на продавача, а именно ФК ЦСКА".

Тодоров призова лицата с власт в българския футбол да обърнат внимание на проблема и призова всички отбори да бъдат обект на едно и също отношение.

"С тази пресконференция искам да подтикна и длъжностните органи в БФС, както и Лицензиозната комисия, към която ние сме изпратили писма още през лятото, да предприемат съответните мерки.

Не може да се изпращат от Лицензиозната комисия към УЕФА за задължения на ЦСКА, а за задължения към ЦСКА тези писма да се прикриват. Ние сме уведомили Лицензиозната комисия на УЕФА, тъй като от нашата комисия нямаше никакъв резултат", завърши темата изпълнителният директор на "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички