Защо Димитър Димитров прибегна до изненадваща схема срещу Брага?


Защо Димитър Димитров прибегна до изненадваща схема срещу Брага?
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2559 0

Димитър Димитров - Херо блесна за пореден път в Европа, извеждайки Лудогорец до успех с 2:0 над Спортинг Брага - първа победа за български отбор в Португалия. Той изненада мнозина, след като извади от стартовия състав Светослав Дяков, за да заложи на схема 3-4-3 с Горалски и Анисе като разиграващи хафлове и халф-бекове в лицето на Натанаел и Сисиньо, които да подпомагат триото в защита.

Това е пореден случай, в който Димитров изненадва съперника, изменяйки обичайното 4-3-3, на което Лудогорец залагаше под ръководството на Георги Дерменджиев, а и в мачовете от Първа лига. Той обясни защо се е стигнало до тази така важна промяна.

"Промених тактиката, ако следите внимателно, срещу всички съперници в Лига Европа - и срещу Басакшехир, и срещу Хофенхайм. Променихме тактиката заради играчите, с които играят Брага. Не искахме да им даваме да използват широчината на терена, защото те играят със силни външни халфове и двама централни нападатели. В края на мача се изморихме, но тактически изиграхме отлично мача", сподели Херо пред БНТ след последния съдийски сигнал.

"Естествено, че съперникът ще има своите моменти - това е много силен отбор, който имаше добри атаки, но в крайна сметка успяхме да спечелим. Нашата цел е да спечелим групата и да се класираме напред.

Не знам дали това Лудогорец на Димитър Димитров. Иска ми се много повече, но не мога да бъда недоволен. Аз съм максималист и винаги искам да играем по-добре", допълни опитният специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички