Видеотон сложи край на мечтата на Лудогорец в Шампионска лига


Видеотон сложи край на мечтата на Лудогорец в Шампионска лига
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

17385 0

Българският шампион Лудогорец отпадна още във втория квалификационен кръг на Шампионска лига. Разградчани загубиха с 1:0 от Видеотон в мач реванш, след като първата среща завърши 0:0.

За разлика от първия мач обаче разградчани не доминираха изцяло на терена и не успяха да покажат най-доброто от себе си. Единственото попадение в срещата бе отбелязано в края на полувремето. Анел Хаджич засече подаване на Стопира и от близост с глава порази вратата на Ренан.

В 40' пък Върджил Мисиджан остави "орлите" с десет човека на терена, след като си изкара втори жълт картон в 40-тата минута за симулация. Ситуацията бе доста дискусионна, но австрийският съдия прецени, че холандското крило на разградчани е за гонене. От щаба на разградчани определено имаха сериозни претенции към рефера за различен критерий в показването на картони в двубоя.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Както и се очакваше, Лудогорец започна по-добре двубоя с натиск върху домакина. В 5' след бърза контраатака Вандерсон подаде към Мисиджан, който трябваше да премине през Атила Фиола, но бранителят на Видеотон се справи. В 9' след грешка в центъра на Дяков, Ковач се измъкна и непредна до пред наказателното поле, но опитът му бе прекалено неточен и много над вратата.

В 10' Вандерсон центрира от свободен удар, а вратарят Ковачик и нападателят Марко Шчепович не се разбраха кой да играе с топката, но българският шампион не се възползва от това. В 17' прелетяха и малко искри между играчи на двата рима.Марселиньо влезе в единоборство с халфа на Видеотон Лоик Него. Него задържа левия си крак и спря бутоните си в гърдите на Марселиньо, а след медицинската помощ отказа да приеме извиненията.

В следващите минути двата тима почти не играеха в средата на терена, като имаше атаки и към двете врати, но без чисти голови положения. В 37' разградчани получиха право да изпълнят пряк свободен удар, като със задачата се нагърби Шверчок. Опитът му не бе никак лош и мина до страничната греда. В 40' се стигна до неприятен момент за българския шампион. Мисиджан получи втори жълт картон, който реферът даде за симулация в наказателното поле. 

Това даде импулс в играта на домакините, като имаха две много добри положения, но Ренан се справи блестящо и спаси. В самия край на полувремето обаче Анел Хаджич засече подаване на Стопира и от близост с глава порази вратата му.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-опасна ситуация бе за домакинския тим, Шчепович върна от дъгата към Хаджич, който стреля от движение, но топката прелетя високо над напречната греда на Ренан. В 54' Горалски опита удар от движение от дъгата на наказателното поле, но топката прелетя над вратата. 

5 минути по-късно "орлите" организираха добра атака, Марселиньо и Швиерчок комбинираха на двойно подаване и бразилецът стреля от дъгата, но Ковачик улови. В 66' Винисиус напредна и подаде в центъра към Ковакш, който стреля, но Ренан отново спаси.

В 76' отново Ренан спаси българския шампион. Хусти бе оставен изцяло сам и непокрит пред вратата и с едно засече, но Ренан с една ръка отби кълбото. В 82' разградчани нямаха и късмет, след като Жоао Пауло стреля от фаул, но топката се отби в напречната греда. В 94' домакините изпуснаха страхотен шанс. Него се озова сам срещу Ренан, но намери целта, а топката мина покрай дясната греда.

ПРЕДИ МАЧА

Шампионите имаха всички предпоставки да спечелят първата среща, но не успяха да вкарат гол, затвърждавайки впечатлението че не се намират в най-добрата форма за старт на сезона. Воденият от Пауло Аутори тим изпитва проблеми в атака през последните 3 мача, вкарвайки общо 2 гола срещу Берое, Етър и МОЛ Види.

Унгарците показаха много добра игра в защита и сериозна тактическа грамотност, но в същото време не показаха някакви сериозни заложби в атака. Очаква се отборът отново да играе затворено срещу Лудогорец и да търси своите възможности на контраатака.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Видеотон: 74. Ковашик, 3. Винисиус, 5. Фиола, 8. Хаджич, 9. Хущи, 10. Ковач, 11. Него, 22. Стопира, 23. Юхаз, 33. Варга, 44. Шчепович

Лудогорец: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 30. Моци, 6. Натанаел, 18. Дяков, 10. Кампаняро, 88. Вандерсон, 84. Марселиньо, 93. Мисиджан, 70. Шверчок

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички