Унгария отново остана непокорена от Лудогорец, но "орлите" вкараха важен гол


Унгария отново остана непокорена от Лудогорец, но "орлите" вкараха важен гол
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

14963 0

Българският шампион Лудогорец стартира кампанията си в Шампионска лига с поражение, но и със сериозни шансове да продължи напред в турнира. "Орлите" загубиха с 2:1 визитата си на Ференцварош в Унгария, но голът на чужд терен дава добри шансове на българския тим в реванша след седмица.

Мачът започна лошо за възпитаниците на Стойчо Стоев, които изостанаха в резултата още в 6' след попадение на Нгуен. Все пак в 31' след натиск и грешка при изнасянето на съперника Свиерчок довкара отбита от вратаря топка след удар на Чибота - 1:1 до почивката.

След подновяването на играта Ференцварош беше по-добрият отбор, натискаше в търсене на втори гол и успя да стигне до него в 65'. Нгуен съумя да надиграе едновременно Икоко и Дяков и да подаде на Зубков, който от 7 метра нанесе категоричен удар.

До края на срещата Свиерчок и новото попълнение Жоржиньо имаха шансове да донесат равенството, но направиха пропуски. По този начин български тим продължава да няма победа срещу Ференцварош на унгарска земя.

При този резултат Лудогорец може да се класира напред при победа с 1:0 или с два гола разлика. Реваншът е след седмица в Разград, където през лятото беше сменено тревното покритие. Преди година "орлите" отново загубиха от унгарски тим - МОЛ Види, като тогава отпаднаха от Шампионска лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в самото начало унгарската селекция натисна и първият гол падна сравнително лесно, и то още в 6'. Ловренсис получи топката по дясното крило и с фантастично центриране прати топката пред малкия пеналт. Там Нгуен изпревари Икоко и засече с крак във вратата - 1:0 за домакините.

След гола домакините продължиха да търсят попадения във вратата на Пламен Илиев. Българският шампион изпитваше сериозни затруднения с набезите по двата фланга на Пришкин, Зубков и бековете на Ференцварош, а в 14' домакините можеха да вкарат още един гол, но подаването на Нгуен към Пришкин пред малкия пеналт беше неточен.

Постепенно Лудогорец се съвзе от шока и започна да атакува по-масирано. На няколко пъти се стигна до опасни центрирания към пеналтерията, но не и до сериозно положение. Въпреки това българският тим играеше все по-добре, а пресата на възпитаниците на Стойчо Стоев даваше резултат и домакините така и не успяваха да организират успешни нападения.

В 31' Лудогорец се добра до гол, след като домакините сбъркаха фатално при изнасяването на топката. Двали подари топката на Битон, който комбинира с Чибота. Крилото съумя да се освободи и да стреля от границата на пеналта, вратарят спаси, но при добавката Свиерчок не сбърка - 1:1.

До края на полувремето двата отбора размениха по едно по-опасно положение, но до нов гол не се стигна - 1:1 на почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След подновяването на играта отново унгарците бяха по-активният отбор и тероризираха Лудогорец по крилата. Проблемът с подаването в последната третина на терена продължи да помага на гостите, които се отърваха без опасни удари към вратата на Пламен Илиев заради неточните подавания на Зубков и Шкварка.

В 60' домакините стигнаха до гол, но той беше отменен заради засада при подаването към голмайстора - такава действително имаше, макар и минимална. В опит да си върне контрола върху халфовата линия пък Стойчо Стоев реши да пусне Марселиньо. Докато се чака смяната обаче в 65' Ференцварош вкара за 2:1.

Лудогорец спря контраатака на съперника, но последвалото постепенно нападение стигна до лявото крило. Там Нгиен направи за смях Дякос и Нконко и подаде точно за Зубков, който от 7 метра фронтално срещу вратата разстреля Пламен Илиев - 2:1.

В 71' българският тим можеше да върне равенството. След карамбол в наказателното поле първо Чибота стреля, но ударът му бе блокиран. След това центрира към далечната греда за Свиерчок, който с глава стреля, но Дибос спаси - отлична намеса на вратаря.

В 77' Кешеру се готвеше да влезе на терена, но Яцек Горалски получи контузия и това принуди Стойчо Стоев да спре смяната и да пусне в игра новото попълнение Баджи. Малко сле това и Жоржиньо се появи на терена, за да внесе свежест по крилото в последните 10 минути на срещата.

В последните минути Лудогорец натисна сериозно, но единствената възможност се откри пред резервата Жоржиньо, чийто удар в 86' премина с малко встрани от вратата на Дибос - 2:1 краен резултат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ференцварош: Дибос, Ловренсис, Блажич,  Двали, Хейстер, Ихнатенко, Кхаратин, Зубков, Шкварка, Нгуен, Пришкин

Лудогорец: Илиев, Икоко, Терзиев, Моци, Недялков, Дяков, Горалски, Лукоки, Битон, Чибота, Шверчок

Ст. треньор: Стойчо Стоев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Унгарският тим изигра цели 8 контроли по време на подготовката си за новия сезон, включително и срещу българския ЦСКА. Отборът набра скорост в последните седмици, в които регистрира 4 поредни победи без да допусне гол, печелейки и срещу "червените" с 1:0.

Лудогорец от своя страна игра по-малко контроли, но загуби само една (от Шахтьор Донецк с 0:3) и вече записа един официален двубой, който спечели с 2:0 срещу Локо (Пловдив) за Суперкупата на България. Шампионите на България направиха много силна селекция, като имат нови титуляри във всяка линия на игра, като отборът е сравнително нов, което може да се окаже решаващо в предстоящите сблъсъци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички