Трети бразилец от Лудогорец пожела да е български национал


Трети бразилец от Лудогорец пожела да е български национал
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

5523 0

Бекът на Лудогорец Сисиньо призна, че, подобно на съотборниците си Марселиньо и Вандерсон, има желание да получи българско гражданство и да облече националната фланелка. Бразилецът обяви, че за него ще е чест и удоволствие да играе за България.

"Да играя за националния отбор на България ще е страхотно изживяване. Имам още една година от договора си с Лудогорец и когато я изпълня, ще имам правото да бъда натурализиран пред ФИФА. И ако ме извикат, с удоволствие ще откликна. Това ще бъде огромно предизвикателство за мен. Може би знаете, двама мои съотборници и сънародници вече играят за България - Марселиньо и Вандерсон. Те са страхотни футболисти. Мисля, че мога да помогна на селекцията с мотивация и отдаденост, качества, които показвам и в Лудогорец. Ако остана и получа нов договор в Лудогорец, ще е чест и удоволствие за мен да играя за България", коментира Сисиньо за "Istoe".

Защитникът говори и за трудностите, които е изпитал при идването си у нас. Това се случи през 2015 година, след трансфер от Сантос. "Най-трудно ми беше да се адаптирам към местния футбол. В Европа се залага повече на тактиката. Ние обаче сме с бразилски характеристики - играем офанзивен футбол, докато всички в България играят дефанзивно. Така че, в началото имах леки проблеми, но слава Богу, се оправих", сподели той. А какво каза Сисиньо за собственика на Лудогорец - Кирил Домусчиев, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички