Трети бразилец от Лудогорец пожела да е български национал

Бекът на Лудогорец Сисиньо призна, че, подобно на съотборниците си Марселиньо и Вандерсон, има желание да получи българско гражданство и да облече националната фланелка. Бразилецът обяви, че за него ще е чест и удоволствие да играе за България.

"Да играя за националния отбор на България ще е страхотно изживяване. Имам още една година от договора си с Лудогорец и когато я изпълня, ще имам правото да бъда натурализиран пред ФИФА. И ако ме извикат, с удоволствие ще откликна. Това ще бъде огромно предизвикателство за мен. Може би знаете, двама мои съотборници и сънародници вече играят за България - Марселиньо и Вандерсон. Те са страхотни футболисти. Мисля, че мога да помогна на селекцията с мотивация и отдаденост, качества, които показвам и в Лудогорец. Ако остана и получа нов договор в Лудогорец, ще е чест и удоволствие за мен да играя за България", коментира Сисиньо за "Istoe".

Предложиха Сисиньо на Ботафого, Лудогорец прибира милиони за бразилеца

Бразилският футболист на Лудогорец Сисиньо може да се завърне в родината си. Той е бил предложен на Ботафого, но тимът ще трябва да плати трансфе...

Защитникът говори и за трудностите, които е изпитал при идването си у нас. Това се случи през 2015 година, след трансфер от Сантос. "Най-трудно ми беше да се адаптирам към местния футбол. В Европа се залага повече на тактиката. Ние обаче сме с бразилски характеристики - играем офанзивен футбол, докато всички в България играят дефанзивно. Така че, в началото имах леки проблеми, но слава Богу, се оправих", сподели той. А какво каза Сисиньо за собственика на Лудогорец - Кирил Домусчиев, вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!