Съперниците на българските отбори в Лига Европа

Българските представители научиха своите съперници за първия кръг в Лига Европа. Черногорският Сутиеска ще бъде съперник на Левски, като "сините" са домакин в първия мач, който на 29 юни, а на 6 юли е реваншът.

Ботев Пловдив ще се изправи срещу албанския Партизани, като в първия мач ще е гости, а реваншът е в Пловдив. Голямата новина обаче е, че ЦСКА бе изваден в последния момент от жребия и неговото място зае Дунав (Русе). Отборът на Веселин Великов ще срещне Иртиш на Димитър Димитров - Херо, като русенци ще са домакини в реванша. 

Ето я последната корекция на УЕФА по казуса "ЦСКА в Европа"

В понеделник ще бъде теглен жребият за Шампионска лига и Лига Европа, който може да следите НА ЖИВО В Sportlive.bg. Най-интересната тема преди, а...

Първото препятствие на Лудогорец в Шампионска лига ще е литовският Жалгирис, срещу който ще се изправи във втория квалификационен кръг. 

Преди жребия

Литовското препятствие на пътя на Лудогорец в Шампионска лига

От всички възможни съперници, жребият отреди най-коварния за Лудогорец във втория предваратилен кръг в Шампионска лига. Шампионите на България го...

В разбивките преди жребия бяха поставени на "червените", но със специална вметка, че участието им все още не е сигурно и списъкът подлежи на окончателно одобрение от УЕФА. 

Единствено Лудогорец ще започне участието си от втория кръг, а отборите в Лига Европа ще стартират от първия. При положение, че се класират за втория кръг, то там вече представителите ни ще бъдат непоставени. 

Евентуалните съперници на Лудогорец:

Жалгирис (Литва), Дюделанж (Люксембург), Будучност (Черна гора), Самтредия (Грузия) или победител от двойка, участваща в първия кръг на турнира.

Евентуалните съперници на Левски:

Сутиеска (Черна гора), Диферданж (Люксембург), Чикура (Грузия), Атлантис (Литва), Пелистер (Македония).

Евентуалните съперници на ЦСКА:

Иртиш (Казахстан), Ружемберок (Словакия), Фола Еш (Люксембург), Вашаш (Унгария), Гандзахар (Армения).

Евентуалните съперници на Ботев Пловдив:

Динамо Батуми (Грузия), Пюник (Армения), Партизани (Албания), Широки Брег (Босния), Балзан (Малта).

 

Още по темата

Please select answer!