Стойчо Стоев: Второто полувреме доигравахме, не вдигайте играчите в облаците

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев остана доволен от убедителната победа на своя отбор с 5:0 над уелския ТНС. Специалистът обаче прояви скромност и призова медиите да не "вдигат в облаците" играчите на Лудогорец, и в частност новата звезда на "орлите" Мавис Чибота, който изигра много силен мач и реализира едно от попаденията.

 

“Излязохме да си осигурим добър резултат преди реванша, защото ни предстоят тежки мачове и в България и го направихме. Дадохме възможност на футболисти, които са взимали по-малко участие, за да спестим умора на част от другите. Все пак не можем да си позволим да подценим никого в Европа. Вкарвайки гол ние си улесняваме действията на терена, защото съперникът се отваря. На моменти бяхме и прекалено спокойни. Когато стигнеш до някакъв брой голове, е нормално да се отпуснеш малко. Не е лесно да се запази концентрация при един добър резултат. Това ти дава едно спокойствие, което може да бъде наказано. Важно бе да не допуснем грешки в защита съответно, за да не вкарат те. Второто полувреме беше доиграване”, каза Стоев. 
“Да не избързваме да вдигаме Чибота. Има много качества момчето, но не трябва да се вдига в облаците. Постепенно ще развива качествата си. Все още новите не са стигнали до нивото, което искаме. Те могат много повече. Срещу ЦСКА трябва да покажем добра игра и да преодолеем съпротивата на противника. Всеки мач е важен”,

"Орлите" накълваха "светците" след разгром в Разград и мечтаят за групите в Лига Европа

Българският шампион Лудогорец постигна най-убедителната си победа през новия сезон. "Орлите" разгромиха уелския ТНС (The New Saints) с красноре...

"Излязохме да си осигурим добър резултат преди реванша, защото ни предстоят тежки мачове и в България и го направихме. Дадохме възможност на футболисти, които са взимали по-малко участие, за да спестим умора на част от другите. На моменти бяхме и прекалено спокойни. Не е лесно да се запази концентрация при един добър резултат. Това ти дава едно спокойствие, което може да бъде наказано. Важно бе да не допуснем грешки в защита съответно, за да не вкарат те. Второто полувреме беше доиграване", заяви Стойчо Стоев. 

"Да не избързваме да вдигаме Чибота. Има много качества момчето, но не трябва да се вдига в облаците. Постепенно ще развива качествата си. Все още новите не са стигнали до нивото, което искаме. Те могат много повече. Срещу ЦСКА трябва да покажем добра игра и да преодолеем съпротивата на противника. Всеки мач е важен", добави още старши треньорът на Лудогорец.

 

А какво каза новата звезда на Лудогорец Мавис Чибота след разгромното 5:0 - четете в този материал на SportLive.bg

Още по темата

Please select answer!