С класа и финес Лудогорец подчини набиращия скорост Левски


С класа и финес Лудогорец подчини набиращия скорост Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

12393 0

Левски имаше големи надежди, че ще прекрати "сушата" си срещу Лудогорец в последните 11 мача между двата отбора. Класата на "орлите" обаче си каза думата, след като с по един гол в двете полувремена шампионите спечелиха с 2:0 показаха, че разликата между тях и останалите отбори в Първа лига е твърде голяма.

Домакините оставиха привидно съперника да дирижира темпото в мача, но в 16' удариха "сините" на контраатака, а защитата изпусна Чибота сам в наказателното поле, той получи топката и с мощно воле се разписа за 0:1. 10 минути преди края пък Клаудио Кешеру вкара дежурния си гол, въпреки че беше контузен и веднага след това напусна терена.

"Орлите" доминираха в почти всеки аспект на играта, докато Левски в големи моменти от срещата имаше териториален превес, но не създаде достатъчно положения, за да може да се надява на нещо повече в мача. Столичани вече 12 поредни срещи не могат да спечелят срещу шампиона, но добрата новина за тима е, че ще има време да се възстанови след поражението тъй като следва пауза за мачовете на националните отбори. 

В същото време настроението в Разград е далеч по-приповдигнато, а под ръководството на Станислав Генчев Лудогорец е в серия от 9 мача без поражения и 8 поредни победи. Отборът е лидер в класирането с 30 точки - 4 повече от Левски и Локомотив (Пловдив). 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Сините" не изглеждаха притеснени от своя опонент и внимателно пресираха около централната линия. Така още във 2' се стигна до ситуация, при която Паулиньо проби отляво и намери непокрития Нашименто в наказателното поле. Ударът на португалеца обаче бе твърде слаб и не затрудни Пламен Илиев. 

Най-добрата ситуация в началните минути на битката пък дойде в 13' и отново пред вратата на домакините. Паулиньо беше фаулиран на 25 метра почти фронтално срещу вратата, а Живко Миланов насочи много точно топката в горния десен ъгъл. Илиев обаче прецени прекрасно удара, скочи в точния момент и успя да избие в корнер. 

Само 3 минути по-късно тези два пропуска бяха наказани от домакините. Отбраната в синьо не успя да се справи с няколко последователни центрирания към пеналтерията. При последното такова Рейш беше надигран във въздуха от Кешеру, който свали за Чибота, а никой играч на Левски не се опита да го блокира - кинжален удар от 7 метра и 1:0 за шампионите. 

Столичани опитаха да натиснат съперника си, но единствено стигнаха до няколко центрирания от корнер, които не доведоха до нищо интересно. В 29' пък Лудогорец пропусна златен шанс да удвои, след като Марселиньо прати топката малко над вратата след пряк свободен удар. 

До края на полувремето Левски така и не намери път към вратата на Пламен Илиев, докато Лудогорец удобно дебнеше своя момент за контраатаки. При една така Чибота можеше да се разпише, но топката рикошира в защитник след удара му и Миятович улови - 1:0 след първата половина на мача. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Лудогорец се опита да убие темпото в мача и сполучи с това, като в първите 20 минути Левски не създаде почти никакви опасности, а играчите на Петър Хубчев определено се поизнервиха и се поддаваха на различни провокации от опитния си опонент. Все пак в 65' в игра влезе Франко Мазурек, който раздвижи играта на "сините". В 67' пък Робърта се озова на стрелкова позиция и стреля, но топката мина с малко встрани от вратата. 

Миятович се отчете с ключова намеса в 72', когато нова акция с по 1-2 докосвания в половината на Левски позоли Кешеру да бъде изведен на 7 метра странично от вратата, но стражът на Левски блокира удара с тяло. 

Още един отличен шанс се откри пред Найджъл Робърта в 74, когато Терзиев овладя топката нескопосано и нападателят едва не се озова сам срещу вратаря. Защитникът обаче успя да чукне топката встрани, а след това изчисти и в корнер, предпазвайки своите от изравнителен гол по негова вина. 

В 80' обаче надеждите на Левски за обрат или равенство приключиха. Вандерсон подаде на Икоко, който нахлу към наказателното поле и се опита да намери Кешеру. Румънецът бе зорко пазен от Ейолфсон, но въпреки това съумя да овладее майсторски, а след това забоде и втория гол в мача - 2:0. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Георги Терзиев, Мавис Чибота, Жоржиньо, Драгош Григоре, Джордан Икоко, Стефан Баджи, Клаудиу Кешеру, Яцек Горалски, Марселиньо

Левски: Милан Миятович, Иван Горанов, Холмар Ейолфсон, Живко Миланов, Нуно Рейш, Хали Тиам, Мартин Райнов, Станислав Иванов, Филипе Нашименто, Паулиньо, Найджъл Робърта

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Едва ли са много феновете на футбола, които са очаквали Левски да се движи толкова добре в първенството след големите промени, които бяха направени. Но Петър Хубчев започна ударно кариерата си на "Герена" и воденият от него тим показва отлична тактическа дисциплина, с която върви уверено рамо до рамо с Лудогорец в класирането. "Сините" изостават само на точка от днешния си опонент, като "орлите" са с 27 пункта и в серия от 4 поредни победи. 

На "Лудогорец Арена" един срещу друг се изправят единственият отбор без загуба в лицето на "орлите" и единственият със само едно поражение. Също така това са отборите с най-добри защити (4 допуснати от Лудогорец и 8 от Левски), като "сините" са и с второто най-силно нападение в света. 

Голямото предимство на шампионите идва от преките двубои. 11 поредни мача Левски няма успех над днешния си опонент и е спечелил само 5 от срещите им до момента, докато "орлите" имат цели 16 успеха. В Разград столичани имат само една победа, която датира от декември 2013 година. 

Стартовите състави очаквайте към 19:15!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички