Лудогорец не срещна трудности срещу Етър


Лудогорец не срещна трудности срещу Етър
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

4714 0

Лудогорец победи Етър с 2:0 в среща от 9-ия кръг на Първа професионална лига. Головете бяха дело на Клаудиу Кешеру и Джоди Лукоки. "Орлите" стигнаха до заслужена победа и вече имат актив от 21 точки, докато Левски е със 17, но и мач по-малко.

На загрявката преди двубоя обявният за титулят Абел Анисе се контузи, като неговото място бе заето от Яцек Горалски. Лудогорец, без изненада, бе по-офанзивният отбор, като искаше да стигне до ранно попадение. В 11' центриране на Манолев стигна до Лукоки около точката на дузпата. Холандецът стреля силно по посока на долния десен ъгъл, но Иван Иванов застана с тяло на пътя на шута.

В 20' Сисиньо проби до самата аутлиния отдясно в наказателното поле и центрирането му стигна до Горалски. Полякът овладя на гърди и опита воле, но над вратата. Минута след това Кешеру изведе Жоржиньо сам срещу вратаря, но бившият играч на ЦСКА доста се изложи, тъй като стреля право в Христо Иванов.

Малко изненадващо в 25' се откри шанс и за гостите. Крис Гади напредна в наказателното поле и стреля, като ударът мина много близо до целта. В 30' пък Форстър пробва далечен изстрел, но топката мина над вратата. Малко след това и Марселиньо стреля много силно, но Иванов спаси, като Жоржиньо успя да засече и да вкара, но попадението бе правилно отменено заради засада. В 39' Марселиньо засече с глава, но нацели напречната греда, а късметът бе на страната на Етър.

Втората част започна по възможно най-добрия начин за домакините. В 47' Лукоки изпълни ъглов удар отдясно и намери Форстър, който стреля с глава, а Кешеру се пресегна и отклони топката към долния десен ъгъл за 1:0. Малко след това нов удар на Кешеру мина близо до дясната греда.

Последваха по-спокойни минути, като следващата по-интересна ситуация бе в 67'. Тогава шампионите поискаха дузпа заради нарушение срещу Жоржиньо, но сигнал не последва. В 75' малко не стигна на Лукоки да удвои преднината на "орлите". В 86' обаче той не сгреши. Швиерчок с хубав пас остави Лукоки сам срещу Христо Иванов. Холандецът запази хладнокръвие и плъзна кълбото в долния десен ъгъл.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: Ренан дос Сантос – Сисиньо, Драгош Григоре, Рафаел Форстър, Станислав Манолев – Светослав Дяков , Абел Анисе – Джоди Лукоки, Марселиньо, Жоржиньо – Клаудиу Кешеру;

Етър: Христо Иванов  - Здравко Илиев, Иван Иванов, Александър Дюлгеров, Крум Стоянов – Яни Пехливанов, Красимир Станоев, Румен Руменов – Даниел Младенов, Ивайло Димитров, Крис Гади;

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Миналия кръг "Болярите" записаха първата си победа за кампанията с 2:1 срещу Берое. Това със сигурност ще повлияе положително на настроението в съблекалнята.  Това ще е едва 7-ият сблъсък между тези два отбора в елита. До момента Лудогорец е спечелил всичките шест предишни двубоя.

Следващия четвъртък "Орлите" приемат ЦСКА (Москва) и ще трябва да запазят достатъчно сили за сблъсъка с руския гранд. Това ще постави треньора Станислав Генчев в деликатна ситуация как да балансира между местното първенство и ЕвропаДомакините не могат да се оплачат от кадрови проблемис контузени или наказани преди мача. В Етър имат някои проблеми преди мача днес. В лазарета са доста важни играчи като Боджадж, Ковачев и Колев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички