Основният тест преди ШЛ, който ще подскаже дали Лудогорец е успял да запълни пробойните


Основният тест преди ШЛ, който ще подскаже дали Лудогорец е успял да запълни пробойните
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4437 0

Измина малко повече от месец след последния официален мач на Лудогорец, а новият сезон вече чука на вратата за „орлите“. Изминалата кампания бе една от най-слабите за разградчани, като преднината пред втория ЦСКА бе толкова крехка, че битката за титлата се реши в последния кръг. През целия сезон бе видно, че „орлите“ изпитват много затруднения в играта си и именно лятото се очакваше да е много важно за отбора, тъй като ще могат да освежат състава си.

Затова, както и се очакваше, от Лудогорец вложиха доста солидни суми, за да се подсилят с нови попълнения. Шампионите подписаха с пет нови попълнения - Стафан Баджи, Мавис Чибота, Дан Битон и Джордан Икоко, а от 1 юли 2019 г. влезе в сила и договорът на национала от Гвинея-Бисау Жоржиньо. Последният бе играч на ЦСКА, но "червените" не се възползваха от това да го закупят, най-вече заради високата му цена.

Впечатление прави, че нито един от новите футболисти не е централен защитник. А именно от тази зона през миналата година идваха едни от най-големите проблеми за отбора. Няма реална алтернатива на Козмин Моци, който вече е на 34 години, но продължава да е несменяем титуляр. По време на подготовката си в Австрия също се видя, че все още се допускат немалко голове, като от 4 двубоя отборът на Стойчо Стоев завърши с голова разлика 8:4. Най-тежкото поражение бе от Шахтьор с 3:0, а най-убедителната победа срещу Триглав с 4:0.

Истинският тест за Лудогорец обаче преди битките с Ференцварош в първия кръг на Шампионска лига ще бъде днес. Срещата за Суперкупата срещу Локомотив Пловдив може да послужи като още една проверка за шампионите преди европейските битки. Голям проблем е, че Стоев все още няма изграден титулярен състав и това се видя в Австрия. И отново най-големият проблем е защитната линия, където до Козмин Моци се налага Антон Недялков, тъй като останалите кандидати до този момент не са показали, че са достатъчно стабилни - Рафаел Форстър, Георги Терзиев и Драгош Григоре. Все пак съществува вероятност именно някой от тях да стартира, тъй като иначе отборът остава без типичен ляв бек. Днешният двубой може да се окаже ключов за това решение на Стоев за срещите с унгарския тим. 

Ясно е, че голямата цел пред Лудогорец е пробив в Европа, но още първото предизвикателство е доста сериозно. Новите играчи все още не са аклиматизирали достатъчно и е голяма вероятност да наставникът да заложи на играчите от миналия сезон. Те, от своя страна, ще трябва да покажат, че отново са жадни за успехи и са забравили миналия сезон. Унгарският съперник на "орлите" също проведе своята подготовка в Австрия, като в последната си провека победи Университатя Крайова с 4:0, а преди това победи и ЦСКА с 1:0. Като малко предимство може да се счита, че в първата среща на 10 юли Лудогорец е гост. Ако отборът успее да се разпише, то ще си осигури една удобна преднина преди домакинския реванш.

По-рано в хода на подготовката пък треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев разкри какви са целите на тима му за новия сезон. Той разкри и как те могат да бъдат изпълнени, като подробности може да четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички