Невероятна драма в Разград! Полски ас донесе обрат на Лудогорец над ЦСКА


Невероятна драма в Разград! Полски ас донесе обрат на Лудогорец над ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

10999 0

На Разпети петък Лудогорец и ЦСКА изиграха фантастичен двубой с марка Първа лига. Радостта обаче остана за шампионите, които осъществиха невероятен обрат и спечелиха с 3:2, въпреки че губеха с 1:2 до 84' на двубоя.

Скуката през първото полувреме беше нарушена в добавеното време, когато Десподов вкара за 0:1 след брилянтно изпълнение на пряк свободен удар.

Второто полувреме определено компенсира с качество и нерви. В 51' резервата Якуб Свиерчок успя да изравни, а след това червен картон получи Джефесон, който изключително глупаво избута Дяков в гърба и заслужено беше изгонен. Въпреки че бяха с човек по-малко, "червените" отново поведоха в резултата, след като Тиаго  - 1:2. 

Столичани обаче не успяха да задържат аванса си. В 84' след грешка в защитата Кешеру успя да изравни, а само 3 минути по-късно перфектно центриране на Мисиджан беше засечено с глава от Свиерчок - 3:2 в полза на шампионите.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец не чака твърде дълго, за да се върне в мача - само 6 минути след подновяването на играта разградчани изравниха благодарение на своята "златна" резерва Якуб Свиерчок. Полякът получи пас от Кешеру пред вратата на Черниаускас, Чорбаджийски опита да пресече, но безуспешно и Свиерчок прати топката в мрежата на "червените" за 1:1. 

Следващите събития се развиха мълниеносно - заради контузия в 54' голмайсторът на гостите Десподов напусна терена и бе заменен от Едвин Джеси. Заради нарушение на Джеферсон в следващата минута домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана Клаудиу Кешеру, който обаче нацели гредата на Черниаускас.

В 56' Джеферсон показа голяма глупост, след като удари без топка Светослав Дяков, който се просна на тревата. Всичко това се случи под носа на рефера на двубоя, който не се поколеба да му връчи втори жълт картон в рамките на няколко минути. Така бразилецът остави отбора си с човек по-малко на негостоприемния за тях стадион и при резултат 1:1. Едва щом видяха гърба на бранителя на "червените", разградчани засилиха натиска върху съперника. С действията си те принудиха голмайстора на гостите Фернандо Каранга да влезе грубо в краката на Натанаел, но Станислав Тодоров не показа на бразилеца втори жълт картон и така да предреши мача. Решението му предизвика буйни протести у треньора на шампионите Димитър Димитров, който заради словесните си атаки бе изгонен от съдията на двубоя.

В 71' ЦСКА изригна с брилянтна акция, при която Пинто беше изведен в наказателното поле и с перфектен удар в горния десен ъгъл даде аванс на своите - 1:2.

В 83' Лудогорец можеше да се добере до така важното равенство, след като Кампаняро стреля мощно от дистанция, но Черниаускас извади по перфектен начин, избивайки в корнер. Само 2 минути по-късно Натанаел центрира в наказателното поле, при което Бодуров и Чорбаджийски увиснаха. Марселиньо свали с крак топката за Кешеру и голмайсторът на "орлите" не сбърка - 2:2 в Разград.

В 88' Мисиджан проби отлично по лявото крило, влезе в наказателното поле и от аутлинията с центриране прехвърли Черниаускас и намери Свиерчок, който с глава реализира - 3:2.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Старт на срещата с изпълнение на център от страна на ЦСКА, но след това контролът върху топката беше установен от Лудогорец. В първите 10 минути домакините започнаха да атакуват основно отляво на своето нападение, опитвайки се да пробият през зоната на Манолев.

Първата опасност за ЦСКА бе в 15', когато Пинто получи топката на 20-ина метра фронтално от вратата и пробва удар от дистанция, но коженото кълбо профуча на метър и половина встрани. 3 минути по-късно Енрике беше изведен страхотно по лявото крило, успя да нахлуе в наказателното поле, освободи се от защитник и стреля, но Ренан успя да избие в корнер - страхотен шанс за "червените".

В 27' от Лудогорец поискаха дузпа, защото бранител на съперника е играл с ръка в наказателното поле. Исканията на домакините обаче бяха напълно безпочвени и следователно - неуважени. В 31' след изпълнение на корнер настана хаос пред вратата на гостите, който за малко да приключи с автогол на Каранга. В крайна сметка Черниаускас улови топката.

В 35' пред Лудогорец се откри чудесен шанс да поведе - Натанаел отляво центрира ниско по трева, но никой от играчите в зелено не съумя да я засече. Кълбото просто профуча покрай Кешеру. В последните секунди на добавеното време ЦСКА поведе на "Разград Арена". "Червените" изпълниха пряк свободен удар след фаул на Лукоки. Зад топката застана Кирил Десподов, който прекрасно завъртя топката над стената, кълбото се удари в напречната греда и влетя неспасяемо в мрежата на Ренан - 1:0 за гостите.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 6. Натанаел, 32. Пластун, 30. Моци, 18. Дяков, 12. Анисе, 84. Марселиньо, 92. Лукоки, 93. Мисиджан, 28. Кешерю

ЦСКА: 30. Черниаускас, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 9. Каранга, 11. Манолев, 15. Малинов, 17. Енрике, 19. Десподов, 20. Тиаго

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Битката в Разград противопоставя освен най-добрите отбори в Първа лига, но също така и тимовете, които са в най-добра форма в момента в българския футбол. От подновяването на шампионата през февруари Лудогорец е в серия от 7 поредни победи, а последното поражение на тима дойде от Верея в края на ноември.

В не по-слаба форма е ЦСКА. "Червените" са в серия от 5 поредни победи и 6 в последните 7 мача, като воденият от Стамен Белчев тим е допуснал едва 3 гола след подновяването на шампионата.

В последния случай, в който двата отбора се срещнаха, ЦСКА отстрани Лудогорец след продължения за Купата на България.

В момента разликата между първите два тима в Първа лига е 3 точки в полза на шампионите. Победа за Лудогорец днес ще представлява решаващата крачка на тима към титлата, но ако ЦСКА съумее да стигне до 3-те точки битката за първото място започва на равни начала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички