Лудогорец ще е непоставен в жребия на Лига Европа (+съперниците)


Лудогорец ще е непоставен в жребия на Лига Европа (+съперниците)

4093 0

Лудогорец ще бъде непоставен в жребия за 1/16 -финалите на Лига Европа, който ще се състои на 12 декември, понеделник, от 14:00 ч. българско време.

В тази урна попадат отборите с най-малък актив измежду третите в групите на Шампионската лига, а разградчани спечелиха едва 3 точки, все пак достатъчни, за да продължат.

Единствено Спортинг (Лисабон) към момента е с подобен актив, но при всички положения от групата на португалците третият ще бъде с повече точки, защото „лъвовете” гостуват на четвъртия Легия (1 точка) в последния кръг днес. Това означава, че българският тим със сигурност ще бъде в урната на непоставените.

Там попадат още 12-те тима, които ще завършат на второ място в групите на Лига Европа. До момента е ясен само един такъв отбор - руският Краснодар. По този начин Лудогорец не може да се падне с тима на бившия играч на Левски Жоазиньо.

Сред потенциалните съперници на шампиона на България до момента са (като първи в Лига Европа): Зенит (Санкт Петербург), Рома, Аякс, Шахтьор (Донецк), Шалке 04, Спарта (Прага). Те със сигурност ще завършат на първо място в своите групи в Лига Европа.

Към тях ще бъдат добавени четирите отбора с най-добър актив от заелите трето място в Шампионската лига.

От приключилите групи: Бешикташ (7 точки), Борусия Мьонхенгладбах (5 точки), Ростов (5 точки).

Преди мачовете днес: Тотнъм (4 точки)/ЦСКА Москва (3 точки), Легия (1 точка)/Спортинг (3 точки), Порто (8 точки)/Копенхаген (6 точки), Лион (7 точки)/Севиля (10 точки)

Според регламента, като непоставен Лудогорец ще бъде домакин в първия мач (16 февруари) и гост в реванша (23 февруари).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички