Лудогорец с трансферен удар за над 2 млн. лева


Лудогорец с трансферен удар за над 2 млн. лева
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

8122 0

Лудогорец започва ударно селекцията през лятото. 8-кратният шампион на България е договорил израелския халф Дан Битон от Ашдод, за когото няколко пъти в последните месеци се появи информация, че разградчани са сериозно заинтересовани.

Българският шампион ще плати 1 250 000 евро за 23-годишния израелски национал, твърди "Гонг". Халфът вече е подписал своя договор с Лудогорец и ще се присъедини към подготовката на отбора през следващата седмица. От разградския клуб се надяват, че той ще бъде перфектният заместник на Марселиньо, който дълги години играе ключова роля в състава.

Битон бе силно желан от Макаби Хайфа, Макаби Тел Авив и Бейтар Йерусалим, но в крайна сметка е избрал предложението на Лудогорец. Битон е роден на 20 юли 1995 година, висок е 175 сантиметра. Може да играе на всеки пост в халфовата линия, включително и като ляво крило. Юноша е на Апоел Беер Шева.

За този тим изиграва 11 мача между 2014 и 2017 година. През сезон 2016/17 е под наем в Ашдод, за който участва в 27 шампионатни мача и вкарва 3 гола. С изявите си убеждава клуба да го откупи. От лятото на 2017 година насам има общо 55 двубоя за първенство, в които се е разписал 8 пъти.

Наскоро пък се появи информация, че разградчани проявяват интерес и към бивша звезда на Левски. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички