Лудогорец с рутинна победа срещу Дунав, Кешеру отбеляза два на русенци


Лудогорец с рутинна победа срещу Дунав, Кешеру отбеляза два на русенци
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

6070 0

Лудогорец победи с 3:1 Дунав (Русе) в среща от седмия кръг на Първа лига. Разградчани показаха убедителна игра и заслужено грабнаха трите точки. След двубоя разградчани се върнаха на третата позиция с две точки зад ЦСКА и 5 зад лидера Левски. Попаденията за разградчани отбелязаха Джорди Лукоки и Клаудио Кешеру, а за русенци Иван Коконов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още преди да изминат и 30 секунди домакините можеха да поведат в резултата. Вандерсон излезе сам срещу вратаря, но той успя да избие с една ръка. В 5' отново той нямаше късмет, като топката премина покрай вратата. В 15' Кампаняро продължи към Лукоки, който обаче прати топката встрани от вратата. 

В 26' обаче домакините не пропуснаха. Кампаняро стреля, но Филип Димитров изби. Защитата на русенци не се справи добре и топката стигна до Кешеру, който асистира на Лукоки за попадението. Това е първо негово попадение от началото на сезона.

В 37' домакините създадоха още една много добра възможност. Вандерсон центрира, а топката стигна до Лукоки, но той не успя да нанесе удар. Минута преди края и Дунав стигна до най-добрата си възможност. Балджийски изведе Коконов, който обаче не си осигури добра позиция и от малък ъгъл не успя да нанесе удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само за 3 минути след подновяването на играта "орлите" увеличаха преднината си с още два гола. Клаудио Кешеру, който този сезон не успява да е водещ голмайстор и рядко вкарва, се разписа два пъти. Първо на границата на наказателното поле от ъглов засече топката от воле за 2:0. Две минути по-късно Вандерсон изведе Кешеру сам срещу вратаря, който се разписа и за 3:0.

Разградчани продължиха да държат инициативата и да създават повече положения, но в 78 русенци успяха да върнат едно попадение. Иван Коконов получи подаване в наказателното поле, преодоля Натанаел и се разписа във вратата на Ренан.

ПРЕДИ МАЧА

След равенството срещу Славия разградчани нямат право на повече грешки, ако искат да се доближат на 2 точки от ЦСКА и на 5 от лидера Левски. Лудогорец вече е в групите на Лига Европ, така че се очаква да играят с още по-голямо настроение и в родния шампионат. 

Полякът Яцек Горалски е повикан за Дружина Полска за Лигата на нациите, но всички останали са на линия на двубоя. Голямата новина след класирането от лагера на българския шампион бе продажбата на Върджил Мисиджан. Той бе един от най-добрите и важни играчи за "орлите", но вече ще се подвизава Бундеслигата в Нюрнберг.

Старши треньорът Малин Орачев пък няма да може да разчита на Светослав Ковачев, който играе под наем в Русе именно от Лудогорец, а и бе повикан в националния отбор за мачовете от Лигата на нациите. Божидар Васев е болен, а Преслав Петров и Глаусио да Силва са контузени.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 33. Ренан, 6. Натанаел, 25. Панов, 3. Недялков, 30. Моци, 18. Дяков, 10. Кампаняро, 44. Горалски, 88. Вандерсон, 92. Лукоки, 28. Кешерю

Дунав: 33. Димитров, 2. Гелен, 16. Ковачев, 5. Динков, 83. Попадийн, 31. Станоев, 4. Патев, 27. Ндиайе, 25. Балджийски, 17. Коконов, 9. Ахмедов

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички