Лудогорец с нова грешна стъпка, Ботев си тръгна с точка от Разград


Лудогорец с нова грешна стъпка, Ботев си тръгна с точка от Разград
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5106 0

Отборът на Лудогорец във втори пореден мач не успя да постигне победа, след като завърши 1:1 у дома с Ботев Пловдив. По този начин шампионите остават без победа в официален мач през 2019 година, след като в миналия кръг стигнаха само до 0:0 срещу аутсайдера Верея.

В днешната срещата играчите на Антони Здравков отново не впечатлиха. Джоди Лукоки откри резултата в началото на втората част преди Антонио Вутов да изравни и да донесе точката на своя тим. 

След поделените точки "зелените" събират 53 точки и имат актив от 8 пред втория ЦСКА. По-късно днес обаче "червените" играят с Ботев Враца и могат да съкратят разликата. "Канарчетата" пък вече са с 39 точки на четвъртата позииця.

Срещата започна с по-прибрана игра на Ботев Пловдив, но това не им попречи да стигнат първи до ситуация за гол. Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар, който Пламен Илиев отрази. Играчите в зелено загубиха топката и последва нов шут този път от Кардосо, но националният страж отново показа класа и спаси.

Към средата на първата част домакините от Лудогорец започнаха все по-често да фаулират съперника и Тодоров показа първия жълт картон. Той бе за Яцек Горалски, който на няколко пъти остро влезе в краката на Пиргов. 

В 37' Джоди Лукоки направи един от характерните си пробиви по фланга, след което центрира в наказателното поле към Вандерсон, който обаче от непосредствена близост не успя да се разпише.

Веднага след подновяването на играта домакините поведоха в резултата. Антон Недялков направи две добри центрирания, като при първото Кешеру не успя да се разпише, но при последвалото центриране Лукоки от близко наказа Кайзер - 1:0.

В 68' обаче "канарчетата" стигнаха до изравнително попадение. Тодор Неделев проби през центъра и центрира в ляво към Антонио Вутов, който добре заби топката в земята, за да прехвърли Пламен Илиев - 1:1.

СЪСТАВИ:

Лудогорец: Илиев, Недялков, Форстър, Сисиньо, Моци, Саша, Горалски, Вандерсон, Марселиньо, Лукоки, Кешеру

Ботев: Кайзер, Перейра, Пиргов, Димитров, Кардосо, Терзиев, Шопов, Балтанов, Неделев, Карачанаков, Вутов 

Преди мача

Шампионът на България Лудогорец посреща Ботев Пловдив в дербито на 22-я кръг. "Орлите" изненадващо не успяха да победят Верея на старта на 2019 година и стигнаха само до 0:0. Въпреки това със спечелената точка те увеличиха аванса си пред втория ЦСКА, който загуби от Черно море във Варна с 2:0.

В момента играчите на Антони Здравков са лидери с 52 точки и имат седем аванс пред "червените". Ботев пък се намира на 4-а позиция с 38 пункта.

"Канарчетата" започнаха годината с минимална побед у дома над Славия. През есента на "Коматево" пък шампионите надиграха пловдивския тим с драматичното 2:3. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички