Лудогорец с лежерна победа срещу Дунав, разградчани си върнаха първото място


Лудогорец с лежерна победа срещу Дунав, разградчани си върнаха първото място
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2270 0

Лудогорец победи Дунав с 2:0 в среща от 19-ия кръг на Първа лига. И двете попадения "Лудогорец Арена" паднаха през първата част и бяха дело на Марселиньо. С победата разградчани си върнаха първото място в класирането, след като вчера ЦСКА временно ги изпревари. Отборът на Димитър Димитров има 45 точка, а "червените" са с точка по-малко.

Русенци започнаха много прибрано срещата, а Лудогорец започна да атакува още с първите минути. Още в 4' Лукоки центрира в наказателното поле към Марселиньо, който стреля с глава, но Димов изби топката в корнер.

В 16' домакините имаха много добра възможност да излязат напред в резултата. Първо удар на Кешеру бе спасен от Антонов, след това Дяков комбинира с Лукас Саша, който върна към Кешеру, но отново не се разписа. В 21' Мисиждан излезе очи в очи със стража на Дунав, но прати топката на сантиметри от вратата.

В рамките на две минути Лудогорец си осигуриха бърза преднина с два гола на Марселиньо. В 34' Дяков центрира отдясно и Марселиньо засече за 1:0. При положението обаче остана съмнение за засада, тъй като остана впечатление, че Лукас Саша игра с топката. В 36' отново Марселиньо засече подаване на Лукоки и удвои преднината на разградчани. 

Лудогорец започна и втората част по-добре. Кешеру имаше две възможности да направи резултата още по-изразителен, но не се възползва от тях. В 63' Диян Димов стреля от фаул, но в стената и отново това не доведе до нищо опасно за Дунав. 

И двата отбора просто изчакваха вече да свърши срещата и опасните положения пред вратите станах рядкост. В 80' Будинов стреля от пряк свободен удар, но Ренан изби. 

В самия край на срещата Лукоки можеше да направи резултата класически, но в крайна сметка попаденията на Марселиньо останаха единствените на стадиона в Разград.

Преди мача

Разградчани излизат за задължителна победа, за да си върнат първото място в класирането. Вчера ЦСКА победи Витоша и временно излезе начело.  Срещата срещу русенци е и генерална репетиция за разградчани преди решителното гостуване от Лига Европа на Хофенхайм в четвъртък (07.12.).

В миналия кръг Лудогорец допусна изненадваща загуба с 1:2 срещу Верея в Стара Загора и сега със сигурност ще искат да се реваншират. Единствената въпросителна пред разградчани е участието на Марселиньо, който е с лека контузия.

Ситуацията при Дунав през този сезон хич не е обнадеждаваща, като отборът заема предполседното място, а в миналия кръг загуби от Левски с 4:0 в Русе.

Състави:

Лудогорец: 33. Ренан, 6. Натанаел, 32. Игор Пластун, 5. Георги Терзиев, 8. Лукас Саша, 18. Светослав Дяков, 12. Анисе, 92. Джоди Лукоки, 84. Марселиньо, 93. Върджил Мисиджан, 28. Клаудиу Кешерю

Дунав: 86. Станислав Антонов, 23. Христофор Хубчев, 22. Михаил Милчев, 4. Петър Патев, 94. Юлиян Ненов, 11. Диян Димов, 14. Божидар Васев, 8. Карлос Жатоба, 10. Васил Шопов, 77. Бранимир Костадинов, 9. Мирослав Будинов

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички