ЦСКА се изкачи на върха във временното класиране на Първа лига


ЦСКА се изкачи на върха във временното класиране на Първа лига
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4175 0

ЦСКА победи Витоша  с 2:0 в среща от 19-ия кръг на Първа лига на стадион "Васил Левски". С този успех  "червените" се изкачиха на първото място във временното класиране с 2 точки пред Лудогорец, който обаче е и с мач по-малко. Попаденията за ЦСКА отбелязаха Раул Лое и Кирил Десподов.

Каквито и бяха очакванията, ЦСКА започна от рано да атакува. В 10' Енрике стреля опасно след ъглов, но топката мина покрай вратата. След това последваха още два корнера, но играчите на Витоша се справиха. 

В 17' Долапчиев излизаше сам срещу вратаря, но страничният съдия вдигна засада, макар да нямаше такава. Само минута по-късно за "червените" бе отсъден фаул, като зад топката застана Десподов, но топката отново мина встрани от вратата. 

Ударите към вратата на Михаил Иванов продължиха, но те не бяха особено опасни. Така се стигна до 42', Манолев центрира отдясно, Десподов засече с глава, но топката се отби в напречната греда. Тя обаче попадна в Раул Лое който бе идеално пласиран и засече за 1:0.

И през втората част нищо не се промени на терена. В 54' Нядялков стреля опасно, но Иванов изби, а след това и защитник на Витоша изрита силно топката. Малко по-късно и Кулма имаше шанс да удвои преднината, но не се възползва достатъчно добре.

2 минути преди края Кирил Десподов оформи крайното 2:0, след като преодоля защитник на Витоша, а след това и стража.

Преди мача

Разликата на върха между Лудогорец и ЦСКА вече е само точка, и отборът на Стамен Белчев със сигурност няма да искат да изпуснат шанса си.

В последните си 10 мача ЦСКА записа 6 победи и 4 равенства във всички турнири. Първият мач между двата тима в елита завърши 6:1 за ЦСКА.

В последните кръгове обаче Витоша сътвори изненади, завършвайки 0:0 с Левски, а след това и 1:1 с Локомотив Пловдив. Фернандо Каранга ще е големият липсваш, тъй като е наказан и най-вероятно Кирил Десподов ще води атаката на "червените".

Стартови състави: 

Витоша: Иванов, Гочев, Върбанов, Узунов, Гьонов, Цанков, Христозов, Долапчиев, Мутафчийски, Садула, Лазаров

ЦСКА: Черниаускас, Недялков, Чорбаджийски, Бодуров, Манолев, Малинов, Лое, Енрике, Десподов, Тиаго,  Кубемба

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички