Лудогорец постигна целта си срещу силния тим на Истанбул ББ в Лига Европа


Лудогорец постигна целта си срещу силния тим на Истанбул ББ в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5577 0

Лудогорец изпълни една от целите си в първия мач в Лига Европа, след като не загуби гостуването си на турския вицешампион Истанбул Басакшехир. Двата отбора не успяха да си отбележат голове и завършиха при резултат 0:0.

През първото полувреме българският тим имаше по-добрите положения и трябва да съжалява, че не поведе тогава в резултата. Бабачан се отчете с няколко великолепни спасявания, а Пауло и Вандерсон изпуснаха най-добрите ситуации.

През вторите 45 минути Хорге Брун успя да спаси на няколко пъти своите и по този начин двата отбора завършиха наравно - 0:0.

Българският тим замина за Турция с идеята да не загуби, а това е и трети двуой на Димитър Димитров - Херо начело на Лудогорец в Лига Европа, в който отборът не допуска гол.

90 минути за домакините изигра бившият играч на Лудогорец Жуниор Кайсара. В другия мач от група Брага стигна до обрат при гостуването си на Хофенхайм и спечели с 2:1.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата почна с натиск на домакините, като още във 2' новото попълнение на Лудогорец Горалски при изчистване в корнер можеше да отбележи в собствената си врата.

Домакините имаха още няколко шанса да открият, като най-опасно беше в 6', когато Мосоро стреля с глава, но топката излезе в аут.

Лудогорец показа зъби в 12', когато Жоао Пауло имаше страхотна възможност да отбележи, но ударът му мина малко над вратата. Две минути по-късно при бърза контраатака Вандерсон напредна и стигна в наказателното поле, но ударът му беше право във вратаря.

В 21' Лукоку успя да центрира отлично в наказателното поле, където Пауло успя да изпревари защитник и стреля силно с глава, но Бабачан успя да избие в корнер.

Две минути по-късно Лукоку успя да отнеме топката от Гаел Клиши, напредна към наказателното поле и стреля, но отново вратарят на домакините се намеси отлично. До края на полувремето двата отбора размениха няколко опасни атаки, но до голови удари не се стигна - 0:0 след първите 45 минути.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

С две страхотни положения беше открито второто полувреме, като първото беше в полза на Басакшехир. Грешката на защитата позволи на Адебайор да поеме топката в наказателното поле, а той изведе Емре сам срещу вратаря. Броун успя да спаси с рамо, а това даде шанс за мълниеносна атака на Лудогорец.

Лукоки пое и веднага изведе Жоао Пауло сам срещу вратаря, но бившият нападател на Ботев явно се притесни и прати топката много далеч в аут - непростим пропуск на изненадващия титуляр.

Веднага след пропуска той беше изваден, а на терена се появи Клаудио Кешеру. В 60' пък Инлер едва не отбеляза, но ударът му от дистанция мина малко встрани от вратата. Минута по-късно Броун едва не подари гол на домакините, след като подаде топката на Мосоро, който остана сам срещу вратаря. С шпагат обаче вратарят успя да спаси удара и да избие в корнер. Вишца също пробва рефлекса на аржентинеца с удар, но Броун се намеси подобаващо - все още 0:0 в Истанбул.

Лудогорец заигра по-консервативно в следващите минути и прие играта изцяло в своята половина, след като се натрупа умора и бързите крила на българския тим. Домакините от своя страна не успяваха да материализират превеса си, а единствено Инлер стреля опасно от далечно разстояние.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Димитър Димитров направи няколко промени в титулярния състав на тима, като заложи на цели трима играчи, които играят на позицията "дефанзивен халф". С по-офанзивни функции беше нагърбен Анисе Абел, докато изненадващо Жоао Пауло и Джоду Лукоки са титуляри, най-вече заради кадровите проблеми в състава на шампионите ни.

Бившият играч на Лудогорец Жуниор Кайсара бе титуляр за домакините, докато в състава на Басакшехир личаха играчи като Емре, Адебайор, Гьокхан Инлер, Гаел Клиши и други имена, познати на световната футболна публика.

Истанбул ББ: Волкан Бабачан, Клиши, Атамах, Епуреану, Кайсара, Емре, Инлер, Елхеро Елиа, Мосоро, Вишца, Адебайор

Лудогорец: Броун, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Дяков, Горалски, Абел Анисе, Вандерсон, Лукоки, Жоао Пауло

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Българският шампион попадна в Лига Европа, след като отпадна в третия кръг на квалификациите на Шампионска лига, а след това отстрани Судува с общ резултат 2:0 в мача. Истанбул от своя страна едва не влезе в гурпите на най-комерсиалния клубен турнир, след като отпадна с общ резултат 3:4 от Севиля.

В новия турски гранд бяха налети стотици милиони евро през последните 2-3 години и той се нареди до Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ по значимост в турската Суперлига. Там играе и бившият играч на Лудогорец Жуниор Кайсара.

Димитър Димитров - Херо извади Върджил Мисиджан от групата на "орлите", а освен това заяви в прав тест, че равенството е достатъчно добър резултат за неговия тим.

Очаквайте стартовите състави в 19:00 часа българско време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички