Лудогорец полетя към трети кръг на ЛЕ, след като сдъвка и изплю Валур


Лудогорец полетя към трети кръг на ЛЕ, след като сдъвка и изплю Валур
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

8147 0

Лудогорец безпроблемно спечели реванша срещу Валур във втори предварителен кръг на Лига Европа. У дома разградчани се наложиха над исландците с 4:0 и с общ резултат 5:1 продължават към трети кръг на втората по сила европейска клубна надпревара.

Попаденията в днешния мач реализираха Дан Битон в 7-ата, Жордан Икоко в 24-ата минута и Якуб Свиерчок на два пъти през втората част (82' и 83'). Разградчани обаче имаха и немалко пропуски в срещата и можеха да победят дори по-изразително. В двубоя "орлите" тотално надиграха своя съперник и вече мислят за следващия си противник - ТНС от Уелс.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Лудогорец започна срещата по-агресивно и още във 2-ата минута Чибота получи подаване отляво и свали с глава за Кешеру. Той обаче бе затворен добре и не успя да стреля точно. В 5-ата минута Валур бе на косъм от това да накаже домакините, след като се стигна до удар отблизо към вратата на Пламен Илиев след странично хвърляне. Стражът обаче улови топката. Малко след това "орлите" поведоха в резултата, след като Жоржиньо получи от Кешеру и центрира към навлизащия в наказателното поле Дан Битон. Той стреля с ляв крак, топката се отклони в тялото на защитник и влезе във вратата на Валур - 1:0.

В 14' Форстър с брилянтен пас намери отдясно Икоко, който подаде към Жоржиньо и той стреля от движение, но вратарят на гостите се намеси решително. Лудогорец продължи да притеснява исландците и да търси възможности да отбележи втори гол.  В 24' българският шампион покоси съперника за втори път. След почти перфектна атака Чибота нахлу на скорост отляво и центрира към Икоко, който засече топката с глава, докато падаше. Ударът му мина покрай Халдорсон и се оплете в мрежата му за 2:0. 

След това темпото на игра поспадна, Лудогорец разиграваше, дебнейки за нова изгодна ситуация, при която да реши мача окончателно. В 40' Кешеру пробва да изненада исландския страж с удар от корнер, но Халдорсон отклони с върха на пръстите в нов ъглов удар. Две минути по-късно Недялков стреля от дистанция, но покрай вратата на гостите. В последната минута на редовното време Лудогорец се впусна в светкавична контраатака, Жоржиньо се справи с двама от Валур, но изстрелът му се отклони в крака на излезлия напред вратар. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Само за 10 минути след подновяването на играта домакините регистрираха няколко пропуска. В 56' Кешеру отигра центриране от корнер с глава, но не успя да насочи добре, макар да бе на крачка от голлинията. Две минути по-късно румънецът пропиля нова добра възможност, стреляйки с неудобния си десен крак. Възможност за Валур в 60-ата минута - Педерсен напредна на скорост, Илиев излезе да го парира и се справи, а последвалата добавка на Барталстову отиде далеч от целта. 

Тимът на Стойчо Стоев продължи да е по-класният тим на терена и по-атакуващият. В 72' стражът на Валур бе максимално затруднен след коварен изстрел на Недялков, но този път запази вратата си. Осем минути преди края на редовното време Лудогорец сложи край на спора тази вечер - в 82' Битон даде чудесен пас на Жоржиньо, който намери свиерчок и той с майсторски удар прати топката в далечния ъгъл на вратаря. Само минута по-късно полякът вкара второто си попадение в срещата - пое с рамо и, останал сам срещу вратаря, прати топката покрай него за 4:0. 

СЪСТАВИТЕ:

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, А. недялков, Терзиев, Форстър, Икоко, Горалски, Анисе, Чибота, Жоржиньо, Битон, Кешеру
ВАЛУР: Халдорсон, Саеварсон, Сигурбьорнсон, Йонсон, Ласе Петри, Х. Сигурдсон, К. Сигурдсон, Халдорсон, Барталстову, Педерсен

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, А. Недялков, Терзиев, Форстър, Икоко, Горалски, Анисе, Чибота, Жоржиньо, Битон, Кешеру

ВАЛУР: Халдорсон, Саеварсон, Сигурбьорнсон, Йонсон, Ласе Петри, Х. Сигурдсон, К. Сигурдсон, Халдорсон, Барталстову, Педерсен

ПРЕДИ МАЧА:

Първият двубой не протече точно според очакванията, като Анисе спаси "орлите" с късно попадение, което оформи равенството - 1:1. През тази кампания Лудогорец все още няма победа на континенталната сцена. Тимът напусна Шампионската лига още на първото стъпало -регистрира две загуби от унгарския първенец Ференцварош - 1:2 в Будапеща и 2:3 в Разград.

Очаква се треньорът Стойчо Стоев да заложи само на един по-дефанзивен халф, а до него да действа Абел Анисе. Разградчани ще опитат да решат всичко в двубоя с остри пробиви по крилата. Там ще играят Чибота и Жоржиньо. Най-вероятно на върха на атаката ще действа Клаудиу Кешеру. При класиране в следващата фаза те ще срещнат уелския ТНС.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички