Лудогорец и Шампионска лига - поредният поход започва от непозната точка


Лудогорец и Шампионска лига - поредният поход започва от непозната точка
Снимка: БГНЕС

2705 0

Литовците са по-познати в отборните спортове със силната си баскетболна школа, но на 12.07 (сряда) местният футболен гранд Жалгирис ще се опита да направи и немислимото, за да спре рано-рано похода на българския шампион Лудогорец към груповата фаза на Шампионска лига.

Както е известно, в последните 3 издания на турнира "орлите" влязоха два пъти в групите на турнира и в сблъсъка във Вилнюс са абсолютни фаворити. Лудогорец е един от най-добрите и добре комплектовани отбори в тази фаза и не би трябвало да има проблем срещу сравнително скромния си съперник.

Шампионите ни направиха силна подготовка, в която допуснаха поражение единствено от Динамо (Москва). Освен това въпреки всички спекулации около продажба на футболисти, единствения, който напусна, е Хосе Паломино. Голямата звезда на тима Джонатан Кафу все още е в състава и се очаква отново да е важна част от селекцията на Георги Дерменджиев.

Жалгирис води убедително в местното първенство, което в момента е в пауза, а в двете контроли, които изигра преди Шампионска лига спечели срещу Гьотеборг и БАТЕ. Литовският тим дава заявка за добре подреден и тактически грамотен отбор, но въпреки това Лудогорец е далеч по-класният тим и не би трябвало да има проблем с отстраняването на съперника си.

В състава на Жалгирис личи името на бившия нападател на ЦСКА Серж Нюаджи, но той ще е сред резервите. Най-голяма заплаха за Лудогорец ще представляват ветеранът Дарвидас Шернас и бразилецът Еливелтон. Много се разчита и на румънския халф Ливиу Антал, който има доста сериозна визитка.

Двубоят е тази вечер от 21:00 часа българско време и ще може да го следите НА ЖИВО В Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички