Лудогорец е новият стар шампион на България, "орлите" категорични срещу Локомотив


Лудогорец е новият стар шампион на България, "орлите" категорични срещу Локомотив
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2415 0

Отборът на Лудогорец спечели шеста поредна титла на България, след като в мач от Първа професионална лига се наложи с 3:0 като гост над Локомотив Пловдив и стана недостижим на върха за преследвачите си ЦСКА и Левски.

Анис, Вандерсон и Натанаел бяха точни за "орлите", а в края на първата част празненствата на новите стари шампиони бяха помрачени от глупава постъпка на капитана Светослав Дяков, който бе изгонен с директен червен картон за удар срещу Велковски. Секунди по-късно и играчът на "смърфовете" беше изгонен, тъй като преди това е ударил Марселиньо.

Срещата започна с добра възможност за Локомотив,като след само 3' игра Кирил Котев отправи удар с глава, но кълбото мина над напречната греда. 

Лудогорец обаче отговори по шампионски 8' по-късно с гол на Абел Анисе. Футболистът на "орлите" засече с глава центриране от корнер.

Веднага след гола на гостите, капитанът на "смърфовете" Мартин Петров залъга няколко играчи в зелено и стреля, но топката излезе в корнер. Последваха спокойни 15', в които голови ситуации липсваха.

7' преди края на първата част Марселиньо изведе отлично звездата на тима Кафу, но ударът на нападателя бе слаб и не затрудни Пиргов. При последвалата атака на "зелените" се стигна до корнер, като след изпълнението му бразилецътстреля над вратата от 5 метра.

Секунди преди изтичането на редовните 45' за първата част Светослав Дяков си изкара директен червен картон след като си позволи удар без топка срещу Велковски. Играчът на "смърфовете" също бе изгонен, тъй като на повторенията се видя, че той удря без топка Марселиньо, което довежда до реакцията на капитана на разградчани.

Втората част предложи скучни 10 минути, но 64' Павел Виданов се възползва от центриране след корнер. За жалост на феновете на "Лаута" обаче кълбото премина над вратата.

25' преди края на срещата Вандерсон подпечата титлата на Лудогорец с точен мощен удар извън наказателното поле. Шоуто за шампионите продължи и в 81' Натанаел също записа името си на таблото с голмайстори. Крайният бранител проби в наказателното поле и стреля, като ударът му се отклони в гредата и влезе във вратата на Пиргов. Само секунди по-късно голмайсторът напусна терена накуцвайки.

В последните секунди на редовното време Умарбаев стреля неточно, но топката попадна на крака на Мартинович, който от непосредствена близост стреля в лявата града на Ренан

Преди мача

Отборът на Лудогорец може да спечели титлата на България още днес. Това ще се случи ако разградчани запишат успех в Града по тепетата. В момента те имат актив от 16 точки пред ЦСКА и Левски, които заемат съответно второто и третото място.

До края на сезона за момчетата на Георги Дерменджиев остават мачове с Дунав, Левски и ЦСКА, като мачът с "червените" ще е на Градския стадион в Разград на 20 май и тогава най-вероятно ще бъде награден тимът на Лудогорец. След това предстои и финал за тях в турнира за Купата на България на 24 май срещу Ботев Пловдив. Това ще бъде и последният мач за тима за сезона, след което играчите и треньорският щаб ще бъдат разпуснати за заслужена почивка.

Локомотив Пловдив постигна победа с 3:2 като гост на Дунав в последния кръг. Това бе първо домакинство за тима на собствения си стадион за сезона, но "смърфовете" развалиха празника на близо 12 000 русенци, като сега ще опитат да отложат празненствата и на 5-кратния шампион на България.

Състави:

Локомотив:Пиргов, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Везалов, Велковски, Кики, Камбуров, Марчев, Умарбаев.

Лудогорец:Ренан, Натанаел, Моци, Паломино, Лукас Саша, Анисе, Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан, Кафу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички