Локомотив Пловдив шокира Лудогорец в Разград за първа победа за сезона


Локомотив Пловдив шокира Лудогорец в Разград за първа победа за сезона
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

12991 0

Отборът на Локомотив Пловдив записа първа победа за сезона. Тя дойде малко изненадващо, след като "смърфовете" надвиха шампиона Лудогорец с минималното 1:0 на "Лудогорец Арена" в Разград.

Играчите на Пауло Аутори играха по-добре в срещата, като на три пъти нацелиха гредите на вратата на пловдивчани, но така и не стигнаха до попадение. Най-големият пропуск за "зелените" бе през втората част, когато Клаудио Кешеру изпълни дузпа право в ръцете на Мартин Луков.

За Локомотив това е първи успех в Първа лига, като в предишните два мача играчите на Бруно Акрапович записаха две поражения. В същото време Лудогорец остава без победа във втори пореден мач от първенството, като в миналия кръг направи 1:1 с Берое.

Срещата започна с натиск на Лудогорец и още в 6' те можеха да поведат в резултата. Върджил Мисиджан подаде добре към свободния на границата на наказателното поле Вандерсон, който насочи топката към вратата по земя, но кълбото се спря в страничния стълб на Луков.

След като наложиха натиск в първите 10', след това тимът на Локомотив Пловдив се групира добре в отбрана и в продължение на още 10' не видяхме никакви опасности пред стража на "смърфовете". В 21' се стигна до пряк свободен удар пред дъгата на наказателното поле, като зад топката застана Мисиджан, но ударът му срещна стената.

В 28' се стигна до втора интересна ситуация пред вратата на Мартин Луков. Лукас Саша бе намерен на скорост от дясно на атаката и стреля от движение, като и неговият удар бе спрян от гредата.

След подновяването на играта се стигна до два бързи корнера пред вратата на "смърфовете", като при втория такъв имаше игра с ръка на Томашевич, която бе прибрана до тялото. Станислав Тодоров обаче посочи бялата точка, а Кешеру би право в ръцете на Луков.

Нелогичното се случи в 86' на срещата, когато Форстър сгреши в своето наказателно поле и появилият се като резерва Михалевич се възползва и откри. В отетната си атака Лудогорец удари трета греда, след удар на Свиерчок.

Състави:

Лудогорец: Ренан, Недялков, Сисиньо, Моци, Форстър, Саша, Дяков, Кампаняро, Вандерсон, Мисиджан, Кешеру

Локо Плд: Луков, Езе, Везалов, Томашевич, Петрович, Умарбаев, Банович, Карагерен, Буна, Посинкович, Аралица

Преди мача

Отборът на Пауло Аутори започна отлично сезона, разгроми Крусейдърс и спечели срещу Етър, но последва спад в играта на "зелените". Те отпаднаха от квалификациите на Шампионска лига, а в предишния мач от Първа лига направиха 1:1 с Берое.

Отборът на Локо Пловдив също не се намира в "цветуща" форма. Тимът е разтрисан от скандали в последните седмици. Освен това играчите на Бруно Акрапович записаха две поредни поражения в родното първенство, като бяха надиграни от ЦСКА с 2:0 и от Славия с 2:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички