Трагедия за Лудогорец в Барселона! Еспаньол съсипа "орлите" и изпусна да ги бие с 10


Трагедия за Лудогорец в Барселона! Еспаньол съсипа "орлите" и изпусна да ги бие с 10
Снимка: Ludogorets.com

9077 0

Българският шампион Лудогорец изживя най-тежката си европейска вечер и допусна най-тежкото поражение в историята си, поне в Лига Европа. С идеята да се бори за равенство и дори победа срещу Еспаньол в Барселона заминаха момчетата на Станислав Генчев, но изиграха ужасяващ двубой и загубиха с 6:0 от закъсалия испански тим в мач от 4-ия кръг в Лига Европа. 

Рано-рано в мача "орлите" изостанаха в резултата, като още в 4' Мелендо вкара за 1:0, а в 11' Форстър си изпроси глупав червен картон, след като остави нападателят на Еспаньол да му отнеме топката, а след това го фаулира, докато се откъсваше сам срещу вратаря. В 18' Луис Лопес удвои, а абсолютния край на двубоя дойде в 33'. Кампусано стреля от дистанция, Горалски игра с ръка и се стигна до дузпа, а и втори жълт картон за поляка - Лудогорец с 9 души и с 3 гола пасив, след като Варгас беш точен - 3:0 до почивката. 

През второто полувреме Еспаньол не играеше в добро темпо, но нямаше как да не вкара нови попадения. Те бяха дело на Кампусано, Педроса и голмайстора в турнира Ферейра, който се разписа само няколко минути след като се появи в игра - 6:0. 

Футболистите на домакините можеха да бият с двуцифрен резултат, но на два пъти удариха гредите зад Пламен Илиев, а самият вратар направи няколко изумителни спасявания, с които единствен заслужава положителна оценка за изявите си. За статистиката ще останат 25 удара в полза на Еспаньол, от които 12 бяха точни. Лудогорец не успя да отправи нито един удар по посока на вратата, пазена от Диего Лопес. Това беше и най-тежката загуба в Европа за Лудогорец, който се е изправял срещу далеч по-добри отбори, но липсата на дисциплина в началото на двубоя определено съсипа каквито и да било шансове, които имаха шампионите. 

Трябва да се отбележи, че през 2016 година "орлите" паднаха с 0:6 от Арсенал в Лондон в Шампионска лига, но изглеждаха далеч по-добре, отколкото в мача срещу Еспаньол. 

Все пак има и позитивна нотка за българския тим след кръга в Лига Европа. Ференцварош и ЦСКА Москва направиха нулево реми в Унгария, което остави Лудогорец на второ място в класирането с 6 точки. Ференцварош е с 5 на 3-ото място и при успех в директния двубой срещу унгарците в Разград (в 6-ия кръг), "орлите" ще продължат напред. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Старата слабост на Лудогорец в ранните етапи на мачовете се прояви и на "Ел Прат". Още в първите минути редица грешки на защитата доведоха до натиск на Еспаньол пред пеналтерията и в 4' падна гол. След няколко центрирания към наказателното поле топката достигна до Естебан Гранеро на десния фланг в близост до пеналтерията. Той подаде за Мелендо, който овладя добре, освободи се за стрелба и от 7 метра нямаше как да сбърка - 1:0 за каталунците. 

В 11' ситуацията за гостите стана още по-тежка. Форстър не успя да върне топката за вратаря, като вместо това реши да се надиграва с Кампусано. Нападателят му отне топката, тръгна сам срещу вратаря, но бразилецът го задържа и събори. Тъй като беше последен в отбраната съдията го изгони от игра с директен червен картон. 

Другата голяма слабост на гостите се прояви в 18'. По традиция Еспаньол рядко изпълнява корнери с центриране в наказателното поле, но Гранеро насочи топката към далечната греда, където Пламен Илиев увисна, а Луис Лопес надскочи Клаудио Кешеру - 2:0 за каталунците. 

Който си е мислел, че ситуацията не може да стане по-тежка, в 33' се случи точно това. При удар на Кампусано от дистанция Горалски спря топката с ръка в наказателното поле и беше изгонен с втори жълт картон. Варгас пък изпълни дузпата много прецизно в долния десен ъгъл и, въпреки че Илиев усети посоката, не успя да спре удара - 3:0 и двама души по-малко за Лудогорец на терена. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52' великолепна триходова комбинация на домакините доведе до нов гол. Варгас през центъра подаде на Мелендо, който с прехвърлящ пас изведе Кампусано сам срещу вратаря - удар и 4:0 за каталунците. Еспаньол намали темпото в играта си, но продължи да стреля често, а Пламен Илиев продължи да прави спасяване след спасяване, опазвайки вратата си от нови голове в следващите минути. Особено добра беше намесата му срещу Вила, който стреля от 4 метра с глава, но българският страж изби в корнер. 

И той нямаше какво да направи в 72', когато при недобре изчистена топка от корнер топката се озова в Педроса, той премина през Икоко и с мощен диагонален удар реализира за 5:0. 3 минути по-късно и резервата Факундо Перейра беше изведен прекрасно от Педроса и прехвърли Пламен Илиев за 6:0. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Еспаньол: Диего Лопес, Корчия, Лопес, Еспиноса, Калеро, Вила, Мелендо, Лозано, Гранеро, Варгас, Кампусано

Лудогорец: Илиев, Недялков, Терзиев, Форстър, Сисиньо, Баджи, Горалски, Марселиньо, Вандерсон, Лукоки, Кешеру

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

Лудогорец стартира груповата фаза ударно с великолепен обрат срещу ЦСКА Москва - от 0:1 до 5:1 в Разград, като големият герой беше безспорно Клаудуо Кешеру, реализирал хеттрик във вратата на Игор Акинфеев. Във втория кръг пък беше опустошен Ференцварош в Унгария и, въпреки че близо час възпитаниците на Станислав Генчев играха с човек по-малко, успяха да спечелят с 3:0, а единият гол беше вкаран с 10 човека на терена. 

Срещу Еспаньол обаче "орлите" се провалиха в домакинския си мач (загуба с 0:1). Отборът не изигра добър мач, а очевидно липсваше Клаудио Кешеру. Испанците от своя страна изиграха един от по-добрите си двубои през сезона и с успеха си поведоха в групата в Лига Европа с актив от 7 точки - една повече от Лудогорец. 

Българският тим обаче може да се възползва тази вечер от слабата домакинска форма на Еспаньол. Отборът няма победа от август насам на собствения си стадион, докато Лудогорец за последно допусна поражение извън Разград през юли. 

Очаквайте стартовите състави към 21:00 часа! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички