Легендарен румънски треньор поема Лудогорец?


Легендарен румънски треньор поема Лудогорец?
Снимка: Getty Images/Guliver

4504 0

Легендарният румънски треньор Мирча Луческу може да поеме българския шампион Лудогорец, твърди “България днес”, позовавайки се на свои източници. Румънският специалист е сред основните фаворити за овакантения треньорски пост в Разград след уволнението на Стойчо Стоев.

Според информациите, ръководството на "орлите" вече е стартирало преговори с Луческу, но все още са в начална фаза, като тепърва ще се изясняват детайлите по евентуалното споразумение. Едно от изискванията на румънския треньор е да получи допълнителна селекция, ако "зелените" се класират за груповата фаза в Лига Европа.

Както е известно, в четвъртък Лудогорец гостува на Марибор в Словения, където най-вероятно тимът ще бъде воден от помощника на Стоев - Станислав Генчев. "Орлите" се разделиха със Стойчо Стоев след равенството със Славия в родния шампионат.

Що се отнася до Мирча Луческу, румънецът е сред най-опитните специалисти на Стария континент. Той е легенда на Динамо Букурещ, където е изиграл 250 мача, а впоследствие е бил и треньор на столичани в продължение на четири години. Неговата треньорска кариера стартира през далечната 1979 година, като практикува в треньорската професия и до днес.

Сред по-знаковите отбори, които е ръководил Луческу, са Интер, Галатасарай, Бешикташ, Шахтьор, Зенит и националните отбори на Румъния и Турция. За последно Луческу работи именно в южната ни съседка, но обяви, че това ще бъде край на неговата треньорска кариера. От щаба на Лудогорец обаче ще се опитат да склонят 74-годишния румънец да продължи да се занимава с треньорска дейност.

А кой е "първи избор" за наследник на Стойчо Стоев в Лудогорец - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички