Колко пари загуби Лудогорец заради по-късната продажба на Кафу?


Колко пари загуби Лудогорец заради по-късната продажба на Кафу?
Снимка: Официален сайт на Лудогорец - http://ludogorets.com/bg/

5741 0

Лудогорец отново счупи рекорда за най-скъп изходящ трансфер от Първа лига. След като прибра около 6 милиона за Жуниор Кайсара, който беше продаден на Шалке 04, ръководството на шампионите взе 7 милиона евро за Джонатан Кафу, който подписа с Бордо. Това е сумата, която разградчани ще получат сега, а според слуховете, в контракта има заложени различни бонуси на обща стойност 2 милиона евро.

По-информация на Sportlive.bg обаче това не е най-добрата оферта, която е получавана за бразилската перла в селекцията на Лудогорец. Тя е пристигнала в офисите на клуба през миналата зима, била е от отбор от английската Висша лига и предложението е било за 12 милиона паунда.

Именно през януари 2017 година удари пикът на стойността на бразилеца. Това е била най-високата оферта за Кафу, но освен това е имало няколко предложения от тимове от Висшата лига и Чемпиъншип, които са били за над 10 милиона паунда.

Ръководството на Лудогорец обаче е отказало да продаде звездата си през зимата с надеждата, че силно представяне на Кафу в Лига Европа до края на сезона може да увеличи още стойността му. За съжаление на спортно-техническия щаб, формата на нападателя рязко спадна и той беше бледа сянка на футболиста, който гледахме през първата половина на сезона.

Той не успя да върне формата си за началото на настоящия сезон, но все пак Лудогорец успя да го продаде за рекордна сума. Неговият трансфер пък очевидно индикира промяна в Лудогорец. Застоят в отбора принуди ръководството да търси и треньорска смяна, като се очаква в близките дни Димитър Димитров - Херо да бъде обявен за нов наставник на тима. След мачовете от плейофа за влизане в групите на Лига Европа се очакват още промени при "орлите", а интересът към играчите на шампионите е много висок. Най-много желаещи има за Анисе Абел, Натанаел и Вандерсон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички