Как "Nutella" едва не сложи край на кариерата на Свиерчок?

Нападателят на Лудогорец Якуб Свиерчок не играе редовно в клуба, след като бе привлечен през зимния трансферен прозорец. Въпреки това той е в страхотна физическа форма, което доказа с влизането си като резерва в дербито с ЦСКА в Разград. Полякът вкара два гола за победата с 3:2 над гостите от София и почти гарантира на "орлите" поредната шампионска титла в Първа лига.

Обаче Свиерчок не винаги е бил в такава форма. Полският национал има проблеми с наднорменото тегло от доста време и това едва не му е коствало кариерата неотдавна. Големият апетит взима връх над играча в най-важния момент от кариерата му - престоя му в чужбина, Германия, конкретно в Кайзерслаутерн.

С разбит нос новият в Разград не иска да напусне терена, докато не вкара четвърти гол

SportLive.bg продължава традицията си да разказва нещо повече за футболистите, които идват в клубовете от Първа лига по време на трансферните про...

Вместо да слуша препоръките на треньорите и диетолозите на клуба, Свиерчок предпочита да си похапва. За закуска, например, той изяждал цял буркан с течен шоколад "Нутела". Якуб е с наднормено тегло през целия си период в Германия, но не вижда в това проблем и не работи върху справянето със ситуацията.

И тук на помощ идва агентът Бартоломей Болек, който изготвя специален план за нападателя, включващ освен хранене и посещения при остеопат, психолог и диетолог, научи SportLive.bg. Има едно-единствено условие: да следва плана безпрекословно. И Свиерчок го прави.

Свиерчок със златен шанс да блести на Световното по футбол в екип с Левандовски

Полша ще играе на Световното първенство по футбол в Русия това лято в небезобидната група с Колумбия, Сенегал и Япония. За атаката си поляците ня...

Така той слага край на проблемите с излишните килограми и кариерата му тръгва нагоре, въпреки прибирането в Полша. Сега Свиерчок изглежда чудесно, лек и пъргав е и е в състояние да вкара още много голове за "орлите".

Още по темата

Please select answer!