И Локо Пд не спря устрема на Лудогорец, "орлите" с 13-а поредна победа


И Локо Пд не спря устрема на Лудогорец, "орлите" с 13-а поредна победа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец - http://ludogorets.com/

2417 0

Лудогорец не срещна трудности срещу Локомотив (Пловдив) в сблъсъка от 18-ия кръг на Първа лига. Кафу вкара единственото попадение в срещата в 34-ата минута.

"Орлите" са в серия от 13 поредни победи в шампионата, докато "смърфовете" 8 поредни мача не познаваха вкуса на поражението във всички турнири - 6 победи и 2 равенства. Това е първа загуба за тима под ръководстворо на Едуард Ераносян.

През по-голяма част от двубоя Лудогорец владееше инициативата, въпреки че Локо Пд показа борбена игра, но не достатъчно ефективна. В 34’ Кафу откри резултата като преодоля играч на пловдивчани и прати топката в далечния ъгъл. Локо Пд стигна до чисто положение чак в края на първата част чрез Димо Бакалов.

През втората част Лудогорец изпусна няколко добри положения и по този начин поддържаше интригата в срещата до последно.

Първо полувреме

Първата опасност в мача бе в 9' за Лудогорец. Марселиньо отне от Виданов и подаде към Вандерсон, той отправи силен удар, но топката мина покрай лявата греда. В 18' Клаудио Кешеру отправи удар към Харуби, но изстрелът бе твърде слаб.

След натиск от страна на домакините, разградчани откриха резултата. В 34' Лудогорец организира бърза атака, в която Марселиньо изведе Кафу. Той в наказателното поле се справи с Котев и прати в далечния ъгъл на Харуби за 1:0.

В 39' се откри чудесна възможност пред гостите. Димо Бакалов бе изведен в наказателното поле и стреля без забавяне, но прати топката над вратата.

Второ полувреме

4 минути след подновяването на играта Кафу нацели гредата. Той овладя топката в наказателното поле и отправи мощен удар, след който топката обаче срещна напречната греда.

В 59' Харуби лиши Кешеру от това да се разпише по чудесен начин. Играчът на Лудогорец отправи удар от въздуха, но вратарят на гостите показа отличен рефлекс и отрази удара. Минути след това и Моци пропусна да се разпише. Румънецът засече топката с глава, но те минай покрай лявата греда.

В 74' домакините отново изпуснаха шанс да удвоят преднината си. Кампаняро изведе Кафу, който напредна. Той подаде топката на Вандерсон, който от чиста позиция стреля в тялото на футболист на Локомотив.

Стартовите състави:

Лудогорец: 21. Стоянов, 25. Минев, 27. Моци, 5. Паломино, 6. Натанаел, 18. Дяков, 10. Кампаняро, 22. Кафу, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

Локомотив Пд: 16. Ел Харуби, 15. Везалов, 6. Котев, 5. Виданов, 14. Горанов, 4. Йевтовски, 23. Мигел Луке, 27. Бакалов, 10. Марчев, 19. Велковски, 9. Кики

"Черно-белите" са последният отбор, който българският шампион не успя да победи за първенство - двата тима правят 2:2 на "Лаута" през август. Треньорът на гостите Едуард Ераносян пък за първи път ще се изправи срещу бившия си тим. 

Очаква се днес в титулярния състав на Лудогорец да има промени. Проблемите за Локомотив (Пловдив) са далеч по-сериозни. Двубоят заради контузии пропускат Камбуров, Крумов и Траянов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички