Генчев: И равенство ни стига, но ще търсим победата срещу Ференцварош


Генчев: И равенство ни стига, но ще търсим победата срещу Ференцварош
Снимка: Ludogorets.com

1534 0

Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев е категоричен, че отборът му ще играе за победа срещу Ференцварош, въпреки че равенство също класира "орлите" напред в Лига Европа. Двубоят е на 12 декември в Разград. "Във всеки мач играем за победа, така ще бъде и срещу Ференцварош, въпреки че равенството ни върши работа, но който играе за равен, често съжалява след това", обяви наставникът на Лудогорец.

"Важно е да влезем в мача с Ференцварош със самочувствие, затова първи трябва да минат два изключително тежки мача със Септември за Купата и Черно море за първенството. Във всеки мач играем за победа, така ще бъде и срещу Ференцварош, въпреки че равенството ни върши работа, но който играе за равен, често съжалява след това. Мачът ще беше много различен от първия, отборите се познаваме много добре и мачът е много важен за двата отбора", обясни Генчев.

"Физическа умора по-скоро няма в отбора, тъй като разполагаме с голям брой футболисти и можем да правим ротация. По-скоро има психическа умора, тъй като в Европа играем срещу силни отбори, които изискват върха на физическите и психическите сили, а след това в България играем предимно срещу отбори, които се опитват да рушат играта. Заради това имаме проблеми срещу по-посредствените отбори", коментира треньорът на шампионите.

Днес Генчев получи наградата от традиционната анкета на Пресклуб България за отбор на месеца за септември, като "орлите" печелят за девети път в историята си това отличие. "Благодаря на всички, които са гласували за нас. Нямаше да е незаслужено, ако и грациите бяха спечелили наградата за месеца. Надявам се нашият отбор да продължи по същия начин, да се представя достойно в Европа и да носи радост на хората в България", сподели Генчев след награждаването.

А какво интересно изказване направи Генчев след равенството с ЦСКА - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички