Дузпа, три червени картона и без победител между Левски и Лудогорец


Дузпа, три червени картона и без победител между Левски и Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Левски

13186 0

Лудогорец и Левски не се победиха в дербито на 34-ия кръг на Първа професионална лига, завършвайки 1:1. Козмин Моци откри от дузпа в 48', а капитанът на "сините" Живко Миланов изравни след попадение от пряк свободен удар. Разградчани вече имат 73 точки на върха, а Левски е трети с 66. ЦСКА е втори с 69 точки, но по-късно днес има мач срещу Берое.

Двата тима изиграха доста постно и скучно първо полувреме, в което нямаше почти никакви положения, а повече бяха нарушенията. Втората част обаче бе доста вихрено, като бяха показани три червени картона. Първият бе за Деян Иванов в 46, а след това Драгош Григоре и Абел Анисе оставиха домакините с 9 души на терена.

В началото на първото полувреме гостите не успяха да се възползват от добра възможност пред тях. Мариани открадна топката, а след това Божинов не се ориентира добре и дори не посегна към нея в наказателното поле. Малко след това Мариани опита да центрира от фаул, но топката прелетя над вратата.

В 9' подаване в наказателното поле стигна до Паулиньо, но ударът бе много неуспешен и високо над вратата. Реферът Николай Йорданов даде бързи два жълти картона, като първо санкциониран бе Драгош Гриоре, а след това и Мартин Райнов. В 16' домакините получиха добър шанс от фаул, но Попа го изпълни леко комично и топката дори прескочи стадиона.

3 минути след това опасно центриране стигна до Джоди Лукоки, но той не успя да засече топката с глава. В 20' Мариани се освободи великолепно от съперник и потърси Валери Божинов, който обаче не успя да стигне до топката. В 36' Мариани отправи страхотно центриране от пряк свободен удар и намери непокрит зад защитата Нуно Рейш, който обаче не отправи точен удар. В края на полувремето разгардчани получиха фаул от ляво на наказателното поле, но ударът на Попа бе право в ръцете на Николай Михайлов. В добавеното "сините" бяха близо до попадение. Божинов центрира отляво в наказателното поле, където Станислав Иванов се пребори с Недялков, но от малък ъгъл стреля над вратата.

Само две минути след почивката се стигна до много неприятен момент за Левски. Младият защитник на тима - Деян Иванов, получи директен червен картон заради игра с ръка в наказателното поле и бе отсъдена дузпа за домакините. От бялата точка точен бе Козмин Моци, който с помощта на гредата се разписа за 1:0.

Наставникът на столичани - Георги Тодоров, бързо реагира и направи две смени. На мястото на Валери Божинов влезе голмайстора на тима Станислав Костов, а защитникът Седрик Унтонджи замени Илия Юруков. В 55' Серкан Юсеин излезе сам срещу Николай Михайлов, който отрази първия му удар, а при втория прати топката в аут. Малко след това отново Юсеин опита да затрудни "сините", но Унтонджи се справи по страхотен начин и изби в корнер. В 68' Мариани засече топката от въздуха, но стреля неточно.

В 70' численото превъзходство на Лудогорец изчезна, след като Драгош Григоре получи втори жълт картон и бе изгонен. Само две минути след това капитанът Живко Миланов изравни и резултата след блестящо изпълнение от пряк свободен удар, като не остави никакъв шанс на Пламен Илиев. В 76' и Мариани бе близо до гол, но опитът му от фаул мина много близо до вратата. Страстите между двата тима продължиха и в следващите минути, като Абел Анисе получи втори жълт картон в 85' и остави Лудогорец с 9 души на терена. В 92' имаше претенции за дузпа от страна на Левски, след като Сисиньо влезе на Станислав Костов след един пас на Паулиньо, но реферът прецени, че няма основания да посочи бялата точка.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Сисиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци, Антон Недялков, Серкан Юсеин, Яцек Горалски, Адриан Попа, Анисе Абел, Джоди Лукоки, Клаудиу Кешерю

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Живко Миланов, Деян Иванов, Нуно Рейш, Луи Нганиони, Илия Юруков, Мартин Райнов, Станислав Иванов, Давиде Мариани, Паулиньо; Валери Божинов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец ще трябва да се справи без своя капитан Светослав Дяков, който е наказан. Контузен е Вандерсон, като бразилецът пропуска всички срещи до края на сезона. Разградчани нямат победа в последните три кръга в Първа лига, но със сигурност ще търсят успех на всяка цена, за да капарират титлата.

В Левски пък ще трябва добре да преценяват силите си до края на кампанията. Защото както на теория могат да станат шампиони, така след 10 дни може и да са без квота за Лига Европа. "Сините" ще са без Хали Тиам, който бе оставен извън групата от Георги Тодоров и по този начин ще бъде съхранен за двубоя с ЦСКА, тъй като при жълт картон ще бъде наказан за три двубоя. Друг застрашен от наказание е Иван Горанов. Лудогорец е единственият тим в лигата, срещу който сините не спечелиха нито една точка през настоящия сезон, като допуснаха досега 3 загуби – 1:2 в Разград и два пъти по 0:2 в София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички