Домусчиев и ВАР? Да, но със седем години назад


Домусчиев и ВАР? Да, но със седем години назад

13436 0

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев написа прочувствени думи в социалните мрежи. Получил внезапен прилив на загриженост за българския футбол, той ни съобщи следното. "Гледах мача Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед и си мисля колко полезен ще е ВАР за българското първенство. Тогава няма да има клубове, които са ощетявани от "Кабаковците"! Няма да има и сълзи в очите на футболисти и треньори. Докато съм член на Изпълкома, ще настоявам за ВАР на всички стадиони в България. Нека футболът възтържествува!!!".

Дотук добре. Идва Коледа, трябва да си отправяме добри пожелания. Само, че този пост на бизнесмена прилича по-скоро на приказката за крокодилските сълзи.Очевидно ще трябва да припомним някои неща от историята на установяването на футболната диктатура на Лудогорец у нас.

ВАР №1 

"Хегемонията" положи своето начало през 2012 година, когато Лудогорец спечели първата си шампионска титла. Решена в последния мач с ЦСКА, спечелен с 1:0. в края на мача имаше изключителни съмнения за дузпа за "червените", които при равенство ставаха шампиони.

ВАР №2 

Един месец преди това - мач пародия в Перник. Тогава Миньор излезе с юношите срещу Лудогорец и загуби с 0:7. Същият този Миньор бе пуснал най-силните си играчи в съответния мач с конкурента ЦСКА, като поведението на играчите на перничани имаше съмнение за доста сериозен финансов стимул. 

ВАР №3 

Април 2015 година. Брутален удар в гърдите на Николич от Козмин Моци в дербито между Лудогорец и ЦСКА. Разкърванени гърди на сърбина, придружени с арогантни коментари на румънеца. ВАР НОМЕР ТРИ. А това ли е единственото прегрешение на Моци?

ВАР №4

Август 2018 година. Поредно дерби между ЦСКА и Лудогорец, в което арбитърът не видя удар без топка от Вандерсон срещу Кристиан Малинов, като ситуацията досущ напомняше тази преди година в същия мач, на същия стадион. Само че тогава Фернандо Каранга от гостите бе изгонен... 

ВАР №5

Септември 2017 година. Коментар на Наско Сираков след мач между Левски и Лудогорец. "Всички отбори пропищяха от съдиите след мачовете с Лудогорец.Два удара - с лакът, с юмрук, класически червен картон.Видяхте феноменална атмосфера, препълнен стадион, два отбора с амбиции и... три безумни съдийски грешки". 

Това са само фрагменти от дългата история със съдийските аванти за Лудогорец. Винаги в ключови моменти, винаги, когато нещата са на кантар. Винаги, когато тимът изпитва трудности и трябва да бъде побутнат. Примери има още много, но няма причина да продължаваме... 

Това са класическите методи на вкарване на един по принцип добре събран отбор в големия бизнес. След дългогодишните участия в Европа идват и добрите пари, а с тях и добрите чуждестранни играчи. И колелото се върти. След дълги години на комфорт от всякакъв смисъл в българския футбол. Да не говорим, че собственик на футнболен клуб държи дори правата за излъчване на футболния шампионат у нас. И то по неговата телевизия! Тук не трябва ли ВАР, който да заснеме този абсурд?

Така, че всеки път, когато Лудогорец скочи срещу съдиите в България, това се приема с резерви или даже с ирония. Дори да са имали основание. Прилича малко на приказката с лъжливото овчарче. Успехите на Лудогорец са факт, но тяхната отрицателна аура на клуб, прилагащ нечестни методи в спортна битка, остава.

Така, че ВАР-овите мечти на Домусчиев биха били добри за българския футбол. Защото точките на Лудогорец може да станат по-малко, а не повече.

АВТОР: Владислав КОЛЕВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички