Борисов извика Домусчиев, Ганчев и Божков на среща за ТВ правата

Проблемът с тв правата на българското първенство е накарал лично премиерът на България Бойко Борисов да се заеме с разрешаването му. Той е свикал среща със собствениците на Лудогорец, ЦСКА и Левски, съответно Кирил Домусчиев, Гриша Ганчев и Васил Божков, съобщава "Труд".

Срещата ще се проведе преди старта на сезон 2019/20 в Първа лига, който е този петък. Борисов лично се е заел с това босовете на клубовете да гарантират феърплей и първенството ни да не бъде помрачавано със скандал в самото си начало.

Ексклузивно: ЦСКА и Левски искат друга телевизия, не Домусчиевата, да предава мачовете им

ЦСКА е изпратил ултимативно писмо до БФС, в което настоява за преразглеждане на договора за телевизионните права през новия сезон, съобщава вестн...

Проблемът възникна, след като в четвъртък ЦСКА изпрати ултимативно писмо до БФС заради тв правата. Клубът обвини Домусчиев в четворен конфликт на интереси като собственик на излъчващата шампионата "Нова Броудкастинг Груп", на Лудогорец, на "Футбол Про Медия" и като член на Изпълкома на футболната централа. Нито една от фирмите на бизнесмена не реагира през уикенда по въпроса. А ЦСКА остава на позиция, че иска друга телевизия да предава мачовете на отбора и ще отчислява пари към БФС и съперниците на "червените". Вижте в този материал кога ЦСКА загатна за избухването на подобен скандал.

Още по темата

Please select answer!