8 интересни факта преди Лудогорец - Спортинг Брага


8 интересни факта преди Лудогорец - Спортинг Брага
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1620 0

Официалният сайт на УЕФА подготви материал с любопитни подробности за срещата между Лудогорец и Спортинг (Брага), този път на родна земя. Португалците гостуват в Разград на втори ноември в мач от 4-и кръг на груповата фаза на Лига Европа. Гостите са на второ място в групата, където лидер е българският шампион.

След около седмица разградчани ще се опитат да укрепят позицията си на върха в групата с нова победа над Брага, след като ги удариха с 2:0 на техен терен.

ФАКТИТЕ:

* Това беше първата победа в гостуване за Лудогорец в евротурнирите от 10 мача. За последно "орлите" биха Партизан (Белград) навън с 4:2 през сезон 2016/17.

** Двубоят на 19 октомври беше първият, в който Брага играе срещу българи и първият път, в който Лудогорец среща португалци.

*** Лудогорец няма загуба вече в 6 мача в Европа - 4 победи и 2 равенства и е спечелил всичките си 4 домакинства на европейска сцена, отбелязвайки 11 гола и инкасирайки само 3.

**** Загубата от Лудогорец у дома сложи край на серията на Брага от 5 победи в Лига Европа.

***** Пети в последния сезон в Португалия и финалисти в Лига Европа през сезон 2010/11, Брага играе в груповата фаза на турнира за трети сезон.

****** Неуспехът от миналия сезон да стигнат до 1/16-финалите спря рекорда им да се класират за шести пореден път в групите на Лига Европа или Шампионска лига.

******* Разстоянието в километри между Брага и Разград е 2850 км.

******** И двата отбора изкараха на терена в първия мач помежду си по петима бразилци - Матеус, Джеферсон, Раул Силва, Марсело Гояно и Франсерджо за Брага и Ренан, Сисиньо, Форстър, Вандерсон и Натанаел за Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички