7:1 и 6:1 не са достатъчни за Нордселанд, възможностите пред Лудогорец за класиране са няколко!


7:1 и 6:1 не са достатъчни за Нордселанд, възможностите пред Лудогорец за класиране са няколко!
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3340 0

Остава само един мач до края на груповата фаза европейските клубни турнира, включително и в Лигата на конференциите, където е единственото българско участие в лицето на Лудогорец. "Орлите" изживяха кошмарни, драматични, но и много щастливи моменти в своята група "H", където до последно нищо не е ясно. Освен само едно, че Спартак Търнава няма шанс за продължаване напред.

Другите три отбора - Лудогорец, Нордселанд и Фенербахче ще се борят до самия край за първите две места и продължаване напред. Лидер е датският отбор, който изглежда най-убедителен що се отнася до резултатност в мачовете. Първо победи Лудогорец със 7:1, а в четвъртък вечер (30.11) отнесе и "фенерите" с 6:1.

Иронията е, че това може да не е достатъчно за датчаните да преминат към 1/8-финалите. А причината само една точка преднина преди Лудогорец и Фенербахче, които са с по 9.

Именно тук е интересната част, тъй като разградчани домакинстват на 14-ти декември на датчаните. В двубоя на "Хюфеварма Арена" не само ще търсят класиране, но и отмъщение за най-тежкото поражение, което някога са понасяли. Разликата след идването на Георги Дерменджиев е видима и едва ли този двубой ще е толкова лесен за Нордселанд, както бе първият.

Как Лудогорец може да се класира?

При победа над датския си съперник, то "орлите" със сигурност ще се класират, тъй като ще имат 12 точки. При победа на Фенербахче над Спартак Търнава, то и турците ще са със същия актив, а Нордселанд ще отпадне с 10 пункта.

При равенство в Разград - Лудогорец ще има 10 точки, а датчаните - 11. Всичко ще зависи от развоя на двубоя в Турция, където се очаква да се стигне до лесна победа срещу Търнава. Ако това стане факт, то разградчани са аут. При хикс и на "Хювефарма Арена", и в Турция, то вече головата разлика ще определи кой от двата тима ще е класиран напред, тъй като ще са с равен точков актив от 10. В директните сблъсъци "зелените" победиха с 2:0 у дома и загубиха с 3:1 като гост.

Ясно е, че загуба в никакъв случай не устройва Лудогорец, тъй като със сигурност ще трябва да очакват поражение и на турския си опонент и отново ще се гледат головете. А Дерменджиев беше повече от красноречив за заплетената ситуация в групата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички