20 гола в 6 евромача, Владо, какво става с теб?


20 гола в 6 евромача, Владо, какво става с теб?

2235 0

Владислав Стоянов е добър вратар. Най-добрият български страж, след като е титуляр в националния отбор и единствен от родните вратари играе в Шампионска лига. Освен това Стоянов е и "Футболист на годината на България" за 2014 г. И неполевият играч, който на два пъти спира Кристиано Роналдо от бялата точка.

Владо Стоянов: Арсенал ни надупчи заради нивото в България

Дотук добре, но какво, за Бога, се случва със същия този вратар в последните няколко месеца?

Владо Стоянов пази постоянно за България в контролите и в световните квалификации. По пътя за Мондиал 2018 обаче той допусна досега общо 10 попадения. Три от тях от Люксембург, който, колкото и да е напреднал футболно, все още е под номер 130 в света.

Хубчев обмисля смяна на вратарите

В Шампионска лига положението на вратаря не е по-розово: В трите мача в груповата фаза на турнира той инкасира същият брой попадения - 10. В последния мач - 6 накуп.

Дори и да сме зле в отбрана (България и Лудогорец), дори и защитата да се оголва и да прави груби грешки, един класен вратар трябва да е в състояние да спаси повече от 1-2 удара на мач.

Владо Стоянов спаси 2 на "Емирейтс". И пусна 6 гола. После казва, че Арсенал са можели и 15 да им вкарат, един вид заради него не е станало така.

В българските медии се появи слух, че новият национален селекционер Петър Хубчев смята да смени титуляря на позицията под рамката и да заложи на Божидар Митрев. Това се случи след тежкото 1:4 от Франция. Срещу Швеция обаче отново Стоянов цъфна на вратата. И паднаха три гола.

Нямаме право да казваме, че Владо Стоянов е слаб вратар, защото това не отговаря на истината. Но е очевидно, че той изживява някаква криза. Липсва му увереност. разконцентриран е. Не изглежда убедително. Това е факт.

Ето, и снощи срещу Арсенал имаше вина за първия и втория гол във вратата си, съответно дело на Алексис Санчес и Тео Уолкът.

Георги Дерменджиев няма да сгреши, ако даде малко почивка на национала. Както той самият каза, в мачове като този с Пирин няма как да вдигнеш нивото. Нека футболистът поработи малко с моментите, в които греши.

И за да не бъдем голословни, прочетохме някой и друг отзив в английската и световната преса, като се концентрирахме върху впечатленията, които Стоянов е оставил с играта си. Те до немалка степен коренспондират с нашите.

"The Guardian" например пише, че "увереността на Стоянов бе сломена още в началото". При първото му спасяване срещу Окслейд-Чембърлейн изданието отбелязва: "Стоянов, който не изглеждаше особено повратлив през по-голямата част от срещата, направи страхотно спасяване".

"Присъдата на "Mirror" е още по-сурова: "Лудогорец показа някои обещаващи неща напред, но бяха невежи и лоши в отбрана, а Стоянов направи малко, за да спре головите удари срещу него".

В живия коментар на мача английското издание пише: "Poor goal-keeping again", което няма нужда да бъде превеждано. "Волето на Окслейд-Чембърлейн бе брилянтно спасено от Стоянов. Той може да не е голям вратар, но това беше хубаво", пишат още от "Огледалото".

"Mirror" всъщност дава на вратаря на Лудогорец и най-ниската оценка от състава на Дерменджиев в мача в Лондон - 4.

"Teamtalk" обобщава казаното със следното: "Тихата радост на Уолкът след гола може да се обясни с лошото позициониране на Владислав Стоянов, тъй като всеки вратар във Висшата лига би се справил с опита на крилото на Арсенал".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички