Звездата на Локо Пд: Футболистите са заедно от много време и затова сме на първото място!


Звездата на Локо Пд: Футболистите са заедно от много време и затова сме на първото място!
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

980 0

Звездата на Локомотив Пловдив Джовани бе избран за най-добър играч на месец август, като говори за първото място на неговия тим и доброто представяне от началото на сезона. Той е сред водещите играчи на пловдивчани, като помогна за страхотната серия от седем поредни успеха.

Колективът е преди всичко - той носи успехите на отбора

"Щастлив съм от факта, че съм участвал в половината от головете на Локомотив, но най-важното е колективът в отбора. Бих бил много щастлив, ако спечелим шампионата. Имаме много добър състав и ако стана голмайстор на първенството, би било още по-голямо удоволствие за мен, но най-важен е колективът. Да, чувствам се като един от важните хора в отбора, но имаме доста лидери. Най-любимият ми гол от този сезон бе срещу Крумовград", заяви той.

"Мисля, че в момента едно от нещата, които са важни за Локомотив е, че от доста време играят заедно футболистите. Това е основната причина поради която сме на първо място. Не мисля, че паузата за националните отбори ще ни се отрази негативно, тренираме здраво и сме готови за следващия мач. Мисля, че бразилците като цяло имат много качества. В много от първенствата в почти всички отбори е рядкост да няма бразилец. Тук в България ни приемат много добре. В моя случай един човек е видял клипове с моята игра, влезе в контакт с мен и треньорът Томаш, надявам се, че ме е харесал от видеата, което доведе и до подписването ми с отбора", разказа той за трансфера си.

Учи и български, за да се впише още повече

Относно слуховете за трансфер и спекулациите за неговото бъдеще: "Предпочитам да не се фокусирам върху слуховете за моето бъдеще, оставил съм това на моите агенти. Аз също чета какво се пише в медиите, но предпочитам да се концентрирам изцяло върху играта. Да, бразилците сме много емоционални, поддържам връзка с всички мои съотборници извън терена. В момента уча английски и български, за да мога да се социализирам още повече с останалите".

А спортният директор на клуба Илко Пиргов бе категоричен пред Sportlive.bg, че няма да допусне напрежение в отбора.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички