Зума: Не чудо се случва в Локомотив, а обич


Зума: Не чудо се случва в Локомотив, а обич

953 0

Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев не можеше да скрие вълнението си от отличния старт на тима, който бе пред разпадане. Ето какво каза Зума в интервю за "Тема Спорт" след победата над Хасково.

Г-н Бонев, чудо ли е това, което се случва с Локомотив (Пловдив) или по-скоро закономерност?

- Обич, така бих го определил. Обич от страна на феновете, които най-после се обединиха и дадоха криле на отбора. След мача в Хасково привърженици на домакините ми казаха, че такава истинска и велика публика като нашата не е стъпвала на техния стадион. Локомотив показа, че пак е жив, че пак е тук. Ако продължа със суперлативите, мога да кажа, че Неделчо Матушев заедно с екипа му - Христо Колев и Петър Пашев, съумяха за много кратко време, в движение, да изградят български Локомотив. В момента имаме само един чужденец - шотландец, който е млад и иска да помогне. А до вчера никой не познаваше тези момчета, тези герои. Това е защото всеки собственик и президент, който има повече финансови средства, се хвърля на безработните и некадърни чужденци и оставя наши талантливи футболисти на улицата. И после богаташите се пъчат и бият в гърдите, че видиш ли, помагали за развитието на българския футбол с инвестициите си. Те помагат само на собственото си задоволяване. Затова за мен нашият път е най-правилен.

Да, но вие като нямате пари, няма и как да си позволите чужденци?

- По-добре бедни и истински, отколкото богати и фалшиви. Преди пет години казах, че ще дойде времето на аматьорския футбол в България и не съм далеч от истината. Виждаме, че освен Лудогорец още един-два клуба у нас нямат финансови проблеми. Държавата абдикира не само от футбола, но и от спорта. Ръководителите само чакат някой да спечели медал, за да може после да се снимат с него и да покажат колко са велики. Както министърката на спорта от правителството в оставка, която освен да ни разсмива нищо друго не можа да направи за спорта.

Какво следва за Локо (Пловдив) оттук насетне?

- Ако някой ми беше казал преди началото на сезона, че след третия кръг ще имаме пет точки и ще сме без загубен мач, нямаше да му повярвам. Защото щях да съм доволен и на една точка. Вярвам, че това важи и за всички, които обичат Локомотив. Младите ни български играчи показаха, че дадеш ли има шанс, може да направят горд всеки един, който се занимава с тях. Що се отнася до амбициите - такива нямаме. Нещата лека-полека ще се наредят с всеки изминал мач. Не бързаме. Тук е мястото да изкажа благодарността си към Камбуров, който се върна при нас. Радвам се, че се вслуша в моите думи и помогна освен с майсторството и със самочувствието си на младите момчета, които са около него.

Защо им трябваше тогава на ЦСКА да го взимат, след като няма да го използват?

- Това са неща, в които не искам да се бъркам, защото ще им кажа много истини и може да ги заболи. Но ЦСКА не ме интересуват. Доволен съм, че Камбуров и Данчо Господинов се изясниха. Казах им, че вината не е в тях.

Как стоят нещата с финансирането?

- Засега правим всичко възможно хората от сдружението "Бъдеще за Локомотив", аз и Наско Узунов да търсим съмишленици и инвеститори. Не всички са готови да откликнат, но виждайки, че работим с българи и правилно, смятам, че много хора ще почнат да ни помагат. Търсим генерален спонсор, но знаете какво е положението в държавата и не е лесно.

Сега предстои домакинство на Лудогорец, какво очаквате?

- Ще е труден мач, но Хасково би Лудогорец, така че защо и ние да не го направим. Все пак ударихме Хасково.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички