"Става прекалено": Александър Томаш побесня и говори много за Лудогорец и съдийска подкрепа


"Става прекалено": Александър Томаш побесня и говори много за Лудогорец и съдийска подкрепа
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

23883 0

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш говори след разгромното поражение с 0:4 от Лудогорец. След него "смърфовете" отпаднаха на осминафиналите за Купата на България.

Специалистът остана разочарован от съдийските решения в дуела, като се върна към миналото и за други случаи, в които вярва, че е бил ощетяван срещу разградчани. В случая най-бесен бе за решението Хорхе Сегура да бъде изгонен с два жълти картона.

Томаш скочи на съдиите за подкрепа към Лудогорец

Според него нито едно от двете официални предупреждения не е било правилно. Освен това се върна и към първата част, когато вярва, че не е било дадено чисто нарушение срещу Джонатан, който влизаше опасно в наказателното поле.

"Много неща ме напъва да кажа, ще кажа така: Лудогорец в последните 12 години е шампион. Присъствал съм на този стадион като треньор на доста отбори и помня как ни отмениха гол 7 метра нямаше засада. Става прекалено. При такъв резултат не трябва да говоря, но... И двата му фала на изгонения ни играч в 57-ата минута не са за картон. Тънки моменти. Всички отбори показват нужното уважение.

Не стига, че имаме вътрешни неща за решаване в клуба, но и ни спират други неща. Не бягам от отговорност. Не е лесно да искаме да играем по този начин, но да се помага на такива отбори... Ако гледаме на Сегура статистиката, той е за затвора.

Други мои колеги сигурно ще ореват света, ако са на мое място. Не ми е работа да говоря за съдиите, но те са фактор, който не зависи от нас. Опитваме да си играем играта, но явно и в края на сезона допускаме повече грешки. През първото полувреме Джовани излиза сам срещу вратаря - чист фал пред наказателното поле - не го дава. Всички знаем какво е обяснението за тези съдийски решения - ако го кажа, ще бъда глобен" - започна Томаш.

Защо Боби Михайлов отказва да пусне кокала?

Той говори за промяната в игровия план за срещата. Бе запитан и за проблемите извън терена, но отсече, че работата му е свързана със спортно-техническата част и няма как да коментира други фактори. За финал се изказа много ласкаво и за феновете на отбора.

"Започнахме мача по един начин, десет минути преди края променихме тактическата постановка. Успявахме да излизаме от пресата, трябват ни бързи футболисти, за да развием атаката. Преломният момент бе 57-ата минута - червеният картон.

Казах на футболистите преди мача, че ми тежи вътрешно колко време нямам победа над Лудогорец и че много го желая. Убеден съм, че ще се случи. Мога да говоря само за спортно-техническите проблеми. За другото си има ръководство и не е моя работа да коментирам.

Неминуемо е трудно за един отбор да задържа през целия сезон да е в добра кондиция. Всеки един отбор изпада в недобри състояния, но единственото, което можем да направим, да работим, е да излезем от тази ситуация. Всички заедно. Разочарован съм заради нашите фенове - те показаха, че са над отбора, над клуба. Показаха го след мача с Левски, когато организират години наред "черно-бялата" Коледа. Този клуб ще съществува винаги само заради тях" - сподели Томаш пред "Диема спорт".

А какво заяви един от героите за Лудогорец срещу Локо Пловдив, когато бе запитан за предстоящия сблъсък с ЦСКА?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички