След 2 червени картона, обрат, драма и напрежение: Локомотив Пловдив не успя да спре перфектната серия на Черно море в луд мач (ВИДЕО)


След 2 червени картона, обрат, драма и напрежение: Локомотив Пловдив не успя да спре перфектната серия на Черно море в луд мач (ВИДЕО)
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

7456 0

Черно море и Локомотив Пловдив не се победиха в битката за челната позиция в Първа лига. "Моряците" и "смърфовете" завършиха при резултат 2:2 на "Тича" във Варна в луд мач, който видя всичко.

Резултатът бе открит от Даниел Димов в 39-ата минута, а веднага след това Евандро вкара два гола, за да осъществи пълен обрат преди почивката. В петата минута на добавеното време на втората част пък Живко Атанасов изравни, за да оформи крайното 2:2.

Гостите от Пловдив играха повече от 20 минути с двама души по-малко, след като Евандро и Хорхе Сехура бяха изгонени, защото получиха по два жълти картона. Черно море се възползва от това и успя да изравни. В последната минута от десетте добавени на втората част пък Алекс Фернандес вкара страхотен гол, който направи резултата 3:2 за "моряците", но впоследствие той бе отменен поради засада в изграждането на нападението. 

Мачът бе осеян с много положения, напрежение между футболистите и цели 14 жълти картона. Момчетата на Илиан Илиев владееха топката в 51% от времето и създадоха 22 положения за гол срещу едва 6 за гостите. Отлично представяне направи стражът на "черно-белите" Динко Хоркаш, който спаси няколко сигурни гола в своята врата и донесе точката на тима си.

След трилъра на "Тича" Локо Пловдив запазва първата си позиция и вече е с актив от 30 точки. Черно море остава непобеден на втората позиция с 29 пункта. След паузата за национални отбори "смърфовете" ще мерят сили с Берое, а "моряците" гостуват на Левски.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна добре за "моряците", които установиха домакински натиск, а публиката на "Тича" също изигра своята роля. Още в първата минута Мазир Сула получи шанс да стреля, но отправи неточен удар по посока вратата на Динко Хоркаш. В 11-ата минута пък се стигна до шанс за гостите - Христо Иванов, стреля технично, но неточно. 

След четвърт час игра Мазир Сула отправи удар, който бе спасен от Хоркаш. След това пък домакините имаха претенции за игра с ръка в противниковото наказателно поле, но на повторението се видя, че такава няма. В 22-ата минута Александър Василев стреля от сериозна дистанция, но топката мина до страничния стълб. Само секунди по-късно Атанас Илиев изведе Мазир Сула, но вторият отново пропусна и прати топката в аут,

Даниел Димов откри резултата в 39'. Първо, Илиев опита задна ножица, а с много късмет кълбото попадна в Сула. Той преодоля двама съперници и загуби равновесие, кълбото се озова в Димов, а той с едно докосване я вкара за 1:0. В добавеното време на първата част Локомотив достигна до пълен обрат. Във втората минута от него Евандро центрира от пряк свободен удар, никой не засече топката и тя влетя във вратата. Само две минути по-късно "смърфовете" удариха за втори път. Хубава атака отляво завърши с нов удар на Евандро, който смълча стадион "Тича" в рамките на 2 минути, осъществявайки пълен обрат.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част "моряците" моментално се впуснаха в търсене на ранно изравняване. След статично положение Атанас Илиев получи топката, но не успя да овладее добре и не се стигна до опасност.

15 минути преди края Хорхе Сегура извърши на тъч линията, което му донесе втори жълт и съответно червен картон. Така Локомотив Пловдив остана с 10 души за заключителните минути, а срещата се изнерви допълнително. 

Крахът за гостите бе пълен в 80-ата минута. Локомотив Пловдив загуби още един човек, след като реализаторът на двете попадения - Евандро, си извади втори жълт картон и остави "смърфовете" с 9 души на терена на "Тича".

В 85-ата минута Арлинд Дакай стреля много добре с глава след центриране отляво, но Динко Хоркаш успя да се намеси подобаващо, а след това и гредата помогна на Локомотив да не допусне попадение в своята врата. 

В 95-ата минута от добавеното време другият опитен футболист в състава на Черно море изравни - Живко Атанасов се оказа неохранявян в наказателното поле на "смърфовете" и с глава разпечата Хоркаш за 2:2.

Дълбоко в добавеното време Черно море стигна до гол чрез Алекс Фернандес. ''Моряците" започнаха да ликуват, но секунди по-късно попадението бе отменено заради засада. Георги Давидов взе тежкото решение след преглед с ВАР, а веднага след това даде и последния съдийски сигнал.

Стартови състави

Черно Море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров. 6. Виктор Попов, 2. Цветомир Панов, 27. Даниел Димов, 71. Васил Панайотов, 19. Александър Василев, 23. Едгар Пашеко, 8. Мазир Сула, 9. Атанас Илиев 

Локомотив Пловдив: 23. Динко Хоркаш, 44. Ангел Лясков, 91. Хорхе Сегура, 4. Мартин Паскалев, 71. Оливер Камдем, 6. Христо Иванов, 99. Леонардо Сена, 21. Евандро, 10. Джовани, 17. Алфа Конте, 9. Георги Минчев 

Преди мача

За последно двата имаха играха един срещу друг в началото на юни. Тогава Локомотив спечели като домакин с 2:1. "Смърфовете" обаче не са постигали успех като гост от 2018 г., когато печелят с 1:0. 

В последните 15 официални двубои между отборите на "Тича" - домакините са спечелили 10, в 3 не бива излъчен победител, а успехите на пловдивчани са само 2. Сега възпитаниците на Томаш срещат и непобедимите "моряци". 

Черно море не е губил като домакин в първенството от последния кръг, когато Лудогорец стана шампион след 1:0 на "Тича". Преди това имат само една загуба в рамките на календарната година у дома - 1:2 от Ботев Пловдив. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички