Локомотив Пловдив обърна Лудогорец и помрачи празненствата в Разград


Локомотив Пловдив обърна Лудогорец и помрачи празненствата в Разград
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3622 0

Отборът на Локомотив Пловдив успя да вгорчи празненствата на шампиона Лудогорец, след като ги победи с 1:2 като гост в дербито на кръга от плейофите в Първа лига. "Орлите" първи поведоха в резултата, но допуснаха обрат, който донесе на Локомотив много важни 3 точки в битката с ЦСКА за второто място. Шампионите завършиха срещата с 9 души, след като Елвис Ману и Каули Оливейра Соуса бяха изгонени през втората част.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец започна с настроение двубоя и след 15 минути игра откри резултата. Бърнард Текпетей получи топката на левия фланг, след което футболистът на "орлите" влезе навътре към игрището. Последва хубав удар от границата на наказателното поле, който се насочи в близкия ъгъл на вратата и не позволи на Илко Пиргов да се намеси - 1:0!

Само две минути по-късно обаче Локомотив Пловдив изравни резултата. Парвиз Умарбаев овладя отляво, откъдето центрира към наказателното поле. Там Георги Минчев успя да се извиси над отбраната на "орлите", за да прати топката с глава в мрежата на домакините - 1:1!

В 28' Диниш Алмейда трябваше да чисти топката от голлинията на вратата на Локомотив. Две минути по-късно гостите си спечелиха дузпа, след като Димитър Илиев беше фаулиран от Бърнард Текпетей в наказателното поле. От последвалия 11-метров наказателен удар капитанът на Локомотив не сбърка и обърна резултата - 1:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 61-вата минута Лудогорец остана с човек по-малко на терена. Елвис Ману получи подаване в наказателното поле и се опита да излезе на стрелкова позиция, но стражът на гостите Илко Пиргов успя да го изпревари, за да стигне пръв до топката. При единоборството Ману удари с крак вратаря в главата, за което получи втори жълт картон и бе изгонен.

В следващите минути Локомотив Пловдив създаде няколко опасни положения, чрез които можеше да стигне до трето попадение. На два пъти Парвиз Умарбаев действа много добре в офанзивен план, но не успя да вкара и да подсигури победата на своя отбор. Лудогорец пък сякаш мислеше повече за празненствата след мача, отколкото за играта си.

Десетина минути преди края на срещата Лудогорец остана с 9 души на терена. При единоборство Каули Оливейра Соуса удари Димитър Илиев с лакът и бе санкциониран с втори жълт картон от главния арбитър Ивайло Стоянов.

ПРЕДИ МАЧА

Лудогорец стартира ударно плейофната фаза след като спечели с 3:1 срещу Берое. Момчетата на Валдас Дамбраускас имат победи в пет поредни двубоя от шампионата с голова разлика 13:1.

Локомотив имаше серия от четири поредни успеха преди да загуби в самия край на редовния сезон с 0:1 от отбора на ЦСКА 1948. При успех пловдивчани ще си върнат втората позиция, като ще изместят ЦСКА от класирането.

Това ще е пети сблъсък между двата тима през сезона. Локомотив спечели срещу Лудогорец Суперкупата на България, но отпадна след продължения в 1/4-финалите за Купата. Двата тима си размениха по една победа в редовния сезон на шампионата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: 1. Кристиан Кахлина – 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 10. Елвис Ману, 11. Кирил Десподов, 21. Драгош Григоре (к), 22. Джордан Икоко, 25. Стефан Баджи, 37. Бърнард Текпетей, 64. Доминик Янков, 95. Каули Оливейра

Локо Пд: 1. Илко Пиргов – 61. Диниш Алмейда, 25. Лукас Масоеро, 4. Кристиан Гомис, 34. Петър Витанов, 39. Парвиз Умарбаев, 7. Момчил Цветанов, 9. Бирсент Карагарен, 6. Кристиан Илич, 14. Димитър Илиев (к), 10. Георги Минчев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички